Momentul dureros al despartirii

1

           Printr-un gest de neinteles,  Alexandra Sava, o fata de doar 17 ani,  a lasat in sufletele parintilor si a celor apropiati durere, lacrimi si uimire. Vestea cumplitei tragedii, ce s-a petrecut cu cateva zile in urma, a cutremurat intregul orasel de munte. 

         In ziua funeraliilor, apropiatii si cunoscutii fetei veniti pentru a-si lua un ultim ramas bun de la cea care le-a fost colega, amica sau ruda, au exprimat cu regret si tristete in glas cuvinte care o descriau pe Alexandra asa cum era ea: „tanara, frumoasa ca o papusa, politicoasa, desteapta si cuminte” .  Si tot asa va ramane pentru totdeauna in amintirea celor dragi. 

          Cu chipurile inmarmurite de tristete si pline de compasiune fata de familia indoliata,  oamenii veniti in numar mare pentru a adresa condoleante, au demonstrat ca solidaritatea reprezinta adesea un sprijin moral binevenit, mai ales in astfel de momente, pentru cei suferinzi.

Acum, cand din ghemul timpului firul vietii a fost intrerupt pentru Alexandra, nu-si mai au rost framantarile si curiozitatile despre nefericitul eveniment.

„Nici noi ca parinti nu stim de ce s-a intamplat asa. Avem atatea intrebari fara raspuns, si poate ca nu vom afla niciodata. Numai Dumnezeu stie daca o sa aflam ce s-a intamplat… Poate ca asa a vrut Dumnezeu…Nu doresc sa comentez nimic, chiar daca sunt unii care spun tot felul de lucruri despre un copil, care a fost ca un inger”  – Gheorghe Sava, tatal fetei.

        In fata unui eveniment atat de dureros, ar trebui sa ne reamintim ca toti suntem trecatori prin aceasta lume, iar sfarsitul ne este necunoscut. Insa, dincolo de suferinta, regrete si intrebari cu sau fara raspuns, singurul lucru cu adevarat important si atat de necesar in calatoria spre cealalta viata, sunt rugaciunile inaltate spre cer, catre Dumnezeu, pentru sufletul nemuritor.  

Viorela Gherasim

1 Comentariu
  1. Tabita spune

    Moartea vine la orcine!mai putin conteaza la ce varsta pleci de pe acest pamant.Ceea ce conteaza este unde iti vei petreci vesnicia.

    TOATA lumea trebuie sa stie ca dupa ce ai murit nu mai exista nici o sansa de iertare pt pacatele tale.Orice ar face ceilalti care au ramas in urma ta.
    Cui i.ai slujit acolo vei merge,asa spune Biblia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate