Votează proiectul „Bine ai venit pe lume!”

1

Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț are nevoie de voturi pentru finanțarea proiectului Bine ai venit pe lume!

Compatimentul Neonatologie este dotat cu aparatură performantă, însă aspectul deteriorat al clădirii renovate doar parțial și al mobilierului învechit determină din ce în ce mai puține viitoare mămici să-și aducă pruncii pe lume la spitalul din Târgu Neamț. Majoritatea migrează spre alte centre medicale (din Iași, din Suceava) unde condițiile de cazare sunt mai generoase. Prin proiectul Bine ai venit pe lume! se dorește crearea de condiții prielnice pentru noii-născuți.

Până în prezent s-a reușit modernizare celor două saloane și înlocuirea parțială a tâmplăriei din lemn cu una din PVC cu geam termopan. Și acoperișul clădirii a fost recent înlocuit, cu sprijinul Primăriei Târgu Neamț.

Proiectul Bine ai venit pe lume! al Spitalului Orășenesc Târgu Neamț este unul dintre cele peste 250 de proiecte din întreaga țară înscrise în competiția pentru sponsorizarea oferită de Rompetrol. Programul național de responsabilitate al grupului Rompetrol, Împreună pentru fiecare, este destinat dezvoltării și implicării comunităților locale prin inițierea, susținerea și derularea de proiecte din domeniul sănătății și al protecției mediului.

Dacă Rompetrol va sponsoriza proiectul, Compartimentul Neonatologie ar urma să fie dotat cu mobilier nou, aparatură medicală și renovat prin înlocuirea totală a tâmplăriei, schimbarea instalației electrice și sanitare, montare de gresie și faianțăDe asemenea, se urmărește sprijinirea proaspetelor mămici în îngrijirea bebelușilor prin organizarea unor întâlniri în care se vor discuta teme precum importanța alăptării, îngrijirea nou-născutului la domiciliu, importanța alimentației naturale și altele. „Prin proiect ne-am propus să creștem numărul copiilor născuți în Spitalul Târgu Neamț cu 10% până la sfârșitul anului 2015 și educarea a 60 de mămici în ceea ce privește alimentația, îngrijirea și profilaxia bolilor la nou-născut și sugar”, spune Georgiana Dunca.

Perioada maximă de implementare a proiectelor sponsorizate este de trei luni. Dacă va primi suficiente voturi, proiectul Bine ai venit pe lume! urmează să fie implementat în perioada 15 septembrie- 15 decembrie 2014.

Până în acest moment, proiectul Spitalului din Târgu Neamț a acumulat în jur de 1400 voturi.

Toți cei care doresc să ajute Compartimentul Neonatologie al Spitalului Orășenesc Sf. Dimitrie Târgu Neamț o pot face printr-un simplu vot online până pe 21 iulie pe site-ul impreunapentrufiecare.ro

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 4 august.

 Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. MONICA spune

    Doamne-ajuta!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate