Prima ediție a „Zilelor Sfântului Paisie de la Neamț”

0

În perioada 28- 29 noiembrie, Asociația Tinerilor Ortodocși din România (ATOR) filiala Târgu Neamț desfășoară prima ediție a „Zilelor Sfântului Paisie de la Neamț”.sf_paisie_v

La manifestare vor participa în jur de 80 de tineri, liceeni și studenți de la filialele ATOR din Moldova. Tema ediției va fi „Rugăciunea inimii, dar al lui Dumnezeu și început al veșniciei”.

Activitățile desfășurate pe parcursul celor două zile vor avea loc în Sala de Ședințe a Protopopiatului  Târgu Neamț, dar și la Mănăstirea Neamț și Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi”.

Vineri, 28 noiembrie, participanții vor fi primiți și înregistrați la Protopopiatul Târgu Neamț, între orele 14.00 și 16.00. Urmează o vizită la Cetatea Neamțului, undeva rosti un cuvânt de bun venit părintele Nicodim Petre (coordonator ul Departamentului Tineret și Misiune în Universități din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor). Programul continuă cu un Concert de Colinde în Paraclisul Cetății. După ora 19.00, participanții se vor deplasa pentru rugăciunea de seară la Parohia „Sfântul Haralambie”. Aceștia  vor fi cazați la Seminarul Mănăstirii Neamț, unde vor desfășura exerciții și jocuri de cunoaștere și comunicare.

Sâmbătă, 29 noiembrie, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie, oficiată la Mănăstirea Neamț. Între orele 12.00 și 14.00, vor  asista la o conferință susținută de părintele Nicodim Petre și la un simpozion dedicat dedicat Sfântului Paisie de la Neamț, în cadrul căruia fiecare filială va prezenta un material despre viața și opera cuviosului.

După sesinea de lucru pe echipe derulată între orele 15.00 – 16.00, cei 80 de tineri vor vizita Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț

„Nădăjduim că întâlnirea noastră va fi un bun prilej de comunicare față către față, de cunoaștere și de întărire a comuniunii din Biserică și un îndemn la rugăciune”, spune pr. Gheorghe – Marian Filip.

Unul dintre cei mai mari stareți pe care i-a avut monahismul nostru românesc, Cuviosul Paisie de la Neamț este patronul spiritual al filialei ATOR din Târgu Neamț și este pomenit de Biserica Ortodoxă Română în fiecare an, pe data de 15 noiembrie.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate