Vânători- Neamț: Își terorizează familia și vecinii

0


Până nu demult, nenea Neculai din Vânători Neamț a fost un om apreciat de toți cunoscuții.  Însă de câteva săptămâni, familia și vecinii trăiesc cu frică. Aceștia  spun că bătrânul în vârstă de 68 de ani are grave probleme psihice. Nu trece zi fără scandal,  amenință că se sinucide, ba chiar a atentat la viața soției.

Deși la prima discuție pare în deplinătatea facultăților mintale și nu este agresiv,  după câteva minute de conversație, nenea Neculai are un comportament ce indică probleme psihice unui om de rând. Cei care suferă cel mai mult sunt membrii familiei.  Se simt neputincioși fiindcă sistemul românesc nu e de partea lor.

Multor vecini le este frică să vorbească. Bătrânul umblă pe stradă în stare de ebrietate, adresându-le injurii și amenințări. Majoritatea susțin afirmațiile familiei.

Nenea Neculai a fost depistat în 2009 cu grave tulburări psihice și a fost internat la Spitalul clinic de Psihiatrie Socola. Totuși, are și acum permis de conducere. După spitalizare, își revenise. Cel mai probabil, consumul de alcool a declanșat o recidivă a bolii. Potrivit doctorului psihiatru Teodora Șufaru, pacientul nu are grave probleme psihice.

Legile sunt făcute în așa fel încât se pot lua măsuri abia după ce se ajunge la o tragedie.

Om gospodar, cu o viață plină de povești,tată a trei copii, nenea Neculai are nevoie din nou de ajutor medical. Sperăm că autoritățile abilitate vor lua măsuri pentru liniștea familiei și a vecinilor de pe strada Bârliba Vladimir din Vânători- Neamț.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate