Drumul patimilor, după canalizare

3

Vai șiIMG_2812-amar de autoturismele care circulă pe strada Ion Creangă din Târgu Neamț. După lucrările de canalizare, firma care a câștigat licitația a lăsat drumul spre Ocea într-o stare jalnică, deși potrivit contractului încheiat, trebuia să aducă carosabilul la forma inițială. Una au semnat, alta au făcut!

Orice ar face, oricât de pricepuți sunt, pentru șoferi respectiva porțiune de drum a devenit un calvar. Aflate pe ambele sensuri de mers, denivelările sunt imposibil de ocolit: „De două ori pe zi trec pe aici și cel puțin o dată pe săptămână trebuie să scot bani din buzunar ca să duc mașina la vulcanizare sau la service. Au făcut o muncă de mântuială, totul pe banii noștri! La doi metri, hop -șanț, la doi metri hop-șanț! Să ia cineva măsuri, că nu se mai poate!”.

Conducerea Primăriei cunoaște chinul șoferilor. Edilul Daniel Harpa a purtat discuții cu reprezentanții firmei care a executat lucrările de canalizare si cu APASERV, pentru a rezolva problema. Constructorii au fost amendați pentru felul în care au lăsat străzile după lucrări.

„Strada Ion Creangă din Târgu Neamț, acel traseu de la intersecția din Humulești până la ieșirea din Târgu Neamț spre Grumăzești este într-adevăr în administrarea Primăriei Târgu Neamț. Proiectul care se  derulează pe apă- canal este inclus în Master Planul pe județ al celor de la APASERV. Societatea care a câștigat licitația este obligată prin contract să aducă carosabilul la forma inițială. Am început deja să-l sancționăm pe constructor, dar am primit răspuns scris că nu aduce carosabilul la forma inițială din cauza timpului, ei susțin că este prea frig și nu funcționează nicio stație de asfalt. În perioada următoare, când se va încălzi sunt obligați să-și respecte angajamentul din contract. Apoi noi, prin Consiliul Județean, vom veni din urmă cu un covor asfaltic”, informează primarul Daniel Harpa.

Din păcate, administrația publică locală nu poate repara din fonduri proprii drumul, pentru că traseul este unul județean. Șoferii sunt nevoiți să aștepte ca firma care executat lucrările de canalizare pentru APASERV să respecte contractul semnat și să aducă carosabilul la forma inițială.

„Tot orașul este în șantier, trebuie să continuăm cu canalizarea, pentru că, știm foarte bine, până în 2012 nu exista canalizare în mai mult de jumătate din oraș. Terminăm cu canalizarea în oraș, inclusiv în zonele adiacente, și aici mă refer la Blebea, Humuleștii Noi, Țuțuieni, Condreni, după care venim cu asfaltare. Deja s-a încheiat licitația pentru cele 22 de străzi. Dar ce lucrări sunt pe străzile deja asfaltate, cum este strada Ion Creangă, constructorul are obligația să aducă carosabilul la forma inițială”, a conchis edilul.

Lucrările de canalizare de pe strada Ion Creangă au fost executate în cadrul proiectului major Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Neamț, proiect al companiei APASERV cofinanțat din Fondul de Coeziune. Licitația a fost câștigată de constructorul Ludwig Pfeiffer Hoch- und Tiefbau GmbH & Co. KG, care a subcontractat lucrararea mai multor firme de construcții.

Întrebarea noastră pentru societatea care a executat lucrările este următoarea: Când au luat banii pe lucrare, era vreme bună?!….

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
  1. florin spune

    De Cuza Voda nu zici nimic, de str. Decebal, de Veniamin Costache, de Aleea Gloriei…de gropile de pe una din strazile importante ale orasului, Marasesti, care se umple de gropi la 2 ani de la asfaltare…..etc !
    Pe aci’ ar trebui sa merga pe jos d.l primar, ca poate observa mai bine multitudinea de gropi din strazile orasului, de care oricum se pare sa s-a cam plictisit.

  2. 11 spune

    PAI ATATA TIMP CAT IARNA SE DA CU SARE..CUM NAIBA S AREZIETE ASFALTUL???????????????????? ESTE VRE-O TARA IN LUME CARE DA CU SARE SI REZISTRA ASFALTUL 10 ANI???????????SAREA DISTRUGE TOT..ASFALT,CANALIZARI…TOT CE SE FREFACE AN DE AN CU FOARTE M ULTI BANI.DACA S-AR TRATA STRAZILE LA INCEPUTUL IERNII CU CARBONAT DE CA..ATUNCI SIGUR NU S-AR MAI SPARGE IN HALUL ASTA.DAR ARE PRIMARIA BANI SA FACA ACEASTA LUCRATE LA INCEPUTUL IERNII??????????MACAR STRAZILE PRINCIPALE DACA S-AR TRATA CU SUBSTANTE PROFESIONALE SI TOT S-AR SALVA JUMATATE DIN COVOARELE ASFALTICE SI S-AR REDUCE MASIV CHELTUIELILE.ARE CINEVA INTERES SA SE FACA ASA CEVA??

  3. eli guran spune

    Ce vrea sa spuna domnul primar:,,am inceput deja sa-l sanctionam”?L-a sanctionat sau nu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate