Concurs de eficiență în cheltuirea banului public

0

Până la data de 29 august, autoritățile și instituțiile publice își pot înscrie proiectele de bune practici în cadrul pilonului „Reducerea risipei şi eficientizarea cheltuirii banului public în administraţia publică locală.bani

Inclus în Competiția celor mai bune practice din administrația publică din România la inițiativa Guvernului, pilonul mai sus menționat dă posibilitatea primăriilor și celorlalte instituții din administratia publică să demonstreze cetățenilor că într-adevăr sunt în stare să reducă risipa și să cheltuie eficient banul public, sau merită să fie acuzate că nu manevrează bunurile publice așa cum ar trebui.

Organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), competiția își propune identificarea, evidenţierea şi diseminarea practicilor administrative inovative şi eficiente.

Sunt invitate să participe toate entităţile publice din sistemul administraţiei publice româneşti, cu proiecte de bune practici în cadrul pilonului 4 ”Reducerea risipei şi eficientizarea cheltuirii banului public în administraţia publică locală”. care pot viza e – guvernarea, valorificarea activelor (patrimoniului) unităţilor administrativ – teritoriale şi cooperarea inter-comunală.

De asemenea, instituţiile şi autorităţile publice au posibilitatea să se înscrie în competiţie și cu proiectele de succes pe următoarele tematici:
Pilonul 1:Transparența instituțiilor publice – premisa pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație
Pilonul 2: Incluziunea socială, baza unei societăți democratice
Pilonul 3: Educaţia – bază pentru dezvoltarea societăţii

Înscrierea în competiţie se realizează on-line pe site-ul www.anfp.gov.ro, la secţiunea Inovaţie şi calitate/Competiția, până pe 29 august.

Fiind un demers realizat pentru cunoașterea și recunoașterea performanţei de la nivelul administraţiei publice româneşti, competiţia se finalizează cu premierea celor mai bune practici în cadrul conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public” şi diseminarea acestora la nivel naţional printr-un Ghid de bune practici.

Rămâne de văzut câte administrații publice din Neam vor avea curaj să se înscrie și cât de relevante sunt proiectele lor de „bune practici”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate