Târgul Meşterilor Populari: „Iarmarocul din Cetate”

0

In weekendul acesta, targnemtenii au putut vizita si cumpara obiecte traditionale din targul mesterilor populari, organizat de Asociatia Mesterilor Populari din Tinutul Neamt, prin colaborare cu Consiliul Judetean. Ajuns la cea de-a III-a editie, „Iarmarocul din Cetate” a fost deschis sambata si duminica pentru toti iubitorii de arta si traditie. Pe tarabele mesterilor populari s-au putut admira impletituri din sfoara, masti populare, icoane din lemn, dar si traistute din piele.

”Felicit organizatorii si doresc ca acest targ sa devina o traditie, alaturi de Hramul Orasului Targu Neamt, acum cand sarbatorim Nasterea Maicii Domnului. Urez succes tuturor participantilor, si asa cum am mai spus, imi doresc ca acest lucru sa devina o traditie cat mai frumoasa in orasul nostru”, a subliniat consilierul local al orasului Targu Neamt, Misu Campeanu.

”Pe domnul Constantin Lungu, il felicit ca a ajuns la editia a III-a a Iarmarocului din Cetate. Este un exemplu de partener, care dezvolta si promoveaza mestesugurile din zona Targu Neamt. Poate fi un exemplu pentru toate celelalte Asociatii din zona. Multumesc pentru invitatie”, a declarat subprefectul de Neamt, Vlad Angheluta.

”Apropo de ce a spus domnul subprefect, sunt intr-adevar invidios ca exista un asemenea proiect. Iata, noi avem la anul 10 ani de cand s-a infiintat asociatia la Iasi si Asociatia Regionala, mult mai mare decat cea din Neamt. Dar, niciodata n-am reusit sa derulam un proiect impreuna cu Consiliul Judetean Iasi, sau cu Prefectura Iasi. Deci, din punctul asta de vedere sunteti in fata, cei din tinutul Neamt”, a marturisit Presedintele Mesterilor Populari din Moldova.

In prima zi a targului, doamnei Elena Ciocarlan, din comuna Stefan cel Mare i s-a acordat o legitimatie de membru. Legitimatia albastra cu numarul 114, pe care o astepta de mai mult de doi ani, a fost oferita de Presedintele Mesterilor Populari din Moldova.

”Sunt emotionata si in acelasi timp extrem de mandra, ca oficial am fost primita in randul mesterilor populari”,  a declarat mesterul popular, Elena Ciocarlan. Organizatorii nu au sperat la mari vanzari, dar au tinut sa precizeze ca cele mai importante sunt legaturile de suflet care se creeaza intre asociatiile mesterilor populari.

”Felicit organizatorii pentru modul cum s-au mobilizat. Este cea de a III-a  editie a targului si ne bucuram ca organizatorul principal este familia Lungu”, a incheiat primarul oarsului, Daniel Harpa.

FOTO SI TEXT: Viorela Gherasim

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate