ASUS ne arată cât de departe a ajuns minarea de monede virtuale

0

Nu reprezintă pentru nimeni un secret faptul că minarea de monede virtuale a stat la baza exploziei prețurilor plăcilor video și a altor componente ce alcătuiesc o stație de minare. Pe lângă creșterea prețurilor, gamerii entuziaști și profesioniști s-au confruntat chiar cu neplăcerea de a nu găsi pe stoc componentele dorite. Iar acest fenomen s-a manifestat pentru mult timp.

Puși în situația de a nu mulțumi nici tabăra gamerilor, nici pe cea a celor care minează monede virtuale, ASUS a făcut un prim pas spre mulțumirea celor din tabăra cea din urmă. Placa de bază ASUS H370 este ca toate celelalte de pe piață, în afară de un mic detaliu – are 20 de slot-uri pentru plăci video de înaltă performanță.

Mulți dintre noi se mulțumesc cu o placă integrată, de cele mai multe ori ce poartă numele Intel. Alții cântăresc și aleg în cele din urmă cea mai performantă placă video pe care și-o pot permite. În ultima perioadă, moda plăcilor video externe, ce se conectează prin intermediul port-ului Thunderbolt are parte de o popularitate din ce în ce mai mare, permițându-le utilizatorilor să folosească chiar și 3 plăci video în paralel. Însă nimic nu pare să ne fi pregătit pentru monstrul pe care ASUS îl va lansa pe piață începând din al treilea trimestru, pentru început în Statele Unite ale Americii.

În cazul în care te întrebai cât de mare poate să fie o placă de bază cu 20 de slot-uri pentru plăci video, află că ASUS a evitat soluția PCIe și a optat pentru conexiuni USB. Acestea sunt destinate exclusiv soluțiilor de tip PCIe Riser Cards care, la rândul lor, permit montarea plăcilor video. Astfel, ASUS nu rezolvă problema spațiului ocupat de un sistem specializat pe minarea monedelor virtuale.

În schimb, taiwanezii se ocupă de simplificarea „minării” și a mentenanței. Placa de bază ASUS H370 Mining Master include becuri LED ce arată buna sau proasta funcționare a plăcilor video. În plus, ASUS oferă utilizatorilor un program utilitar prin care pot afla mai multe informații despre plăcile video în uz.

Anunțarea unei astfel de plăci de bază marchează ambiția ASUS de a livra atât suportul de minare, cât și plăcile video atât de necesare. Momentan, piața plăcilor video se resimte în urma avântului monedelor virtuale însă, un urma așezării nebuniei generate de monede precum Bitcoin, ne așteptăm la o scădere ușoară.

De asemenea, generația 1080 de la NVIDIA se apropie de înlocuire, motiv să credem că amatorii de asamblare a calculatoarelor așteaptă cu nerăbdare noul vârf de gamă în materie de grafică.

În momentul de față, ASUS H370 Mining Master nu are un preț oficial, însă intrarea în cel de-al treilea trimestru ar trebui să ne aducă mult mai aproape de o informație în acest sens.

Pentru restul utilizatorilor, alegerea unei plăci de bază se face după regulile bine știute: modularitate generoasă, asigurare a compatibilității cu generațiile viitoare de procesoare, plăci video și module RAM, precum și o dimensiune pretată spațiul avut la dispoziție. Sau în funcție de preferințe, de ce nu?

Cât crezi că va costa H370 Mining Master? Cât ai fi dispus să cheltuiești pe o placă de bază?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate