Emanuel Bălan și-o carte despre județul Neamț

0

În perioada iulie- octombrie 2018, Emanuel Bălan derulează proiectul „Neamțul prin călători străini”, finanțat de Consiliul Județean Neamț, în baza Legii 350/2005 în cursul anului 2018, domeniul cultură-învățământ.

Proiectul în valoare de 5520 lei, din care 4347 lei oferiți de finanțator și 773 de lei contribuție proprie.

„Proiectul constă în redactarea și editarea volumului >Neamțul prin călători străini<, care va aduce la lumină imaginea și istoria ținutului, apoi a județului Neamț, prin ochii străinului, a călătorului străin, fiind o sursă prețioasă de reconstituire a imaginii societății nemțene din perioada secolelor al XV-lea până în prima jumătate a secolului al XX-lea”, spune autorul, prof. de istorie Emanuel Bălan din Târgu Neamț.

În paginile cărții, vom descoperi obiceiuri din acele vremuri, petreceri, descrierea cadrului natural, a așezărilor, a vieții religioase, a arhitecturii militare, civile și religioase, până la elementele de occidentalizare.

„Este important ca adulţii, dar mai ales copiii să-şi cunoască istoria localităţii, a județului, evenimentele care s-au derulat în acest micro- spaţiu, tradiţiile, până la istoria propriei familii și prin ochii celuilalt, călător prin acest zone”, precizează Emanuel Bălan.

Prin acest proiect, 400 de volume vor ajunge în toate bibliotecile publice din județul Neamț și în cele școlare.

Lansarea volumului “Neamțul prin călători străini” va avea loc în luna octombrie a acestui an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate