DSP Neamţ: Numărul infecţiilor respiratorii acute, ÎN CREŞTERE!

0

În săptămâna 7- 13 ianuarie a.c. de supraveghere epidemiologică, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 1.505, cu un număr de 22 de internări, marcând o tendință de creștere față de  săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 1.067 de cazuri, cu 60 de bolnavi internați.

foto cu caracter ilustrativ

Și numărul de pneumonii este în creștere. Au fost raportate 435 de cazuri, cu 100 de internări, față de 209 înregistrate săptămâna precedentă, cu 53 de internări.

Conform DSP Neamț, la nivelul județului s-au înregistrat 4 cazuri clinice compatibile cu diagnosticul de gripă (3 cazuri în Piatra-Neamț și unul în mediul rural).

În acest sezon de supraveghere epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute, pneumoniilor și gripei s-au raportat 6 cazuri de gripă în județul Neamț. Până la data de  6 ianuarie au fost vaccinate antigripal 33.259 de persoane din grupele de risc de pe teritoriul județului.

La nivelul judeţului Neamţ mai există în stoc un număr de 1.541 de doze de vaccin antigripal.

DSP Neamţ recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să respecte măsurile nespecifice de prevenire a gripei care constau în:

  • evitarea aglomeraţiilor;
  • evitarea contactului cu persoanele bolnave;
  • păstrarea distanţei (cel puţin 1 metru) faţă de persoanele bolnave care tuşesc sau strănută;
  • folosirea şerveţelelor în caz de tuse sau strănut şi aruncarea acestora la coşul de gunoi după utilizare;
  • spălarea frecventă, cu apă caldă şi săpun, a mâinilor după ce strănutăm, tuşim, ne suflăm nasul şi înainte de a mânca;
  • creşterea rezistenţei generale a organismului prin consumul alimentelor bogate în vitamina C (fructe, legume);
  • aerisirea încăperilor (săli de clasă, dormitoare);
  • îmbrăcăminte corespunzătoare sezonului;
  • evitarea staţionării în frig timp îndelungat.

DSP Neamţ recomandă populației să asculte sfatul medicilor,  să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului  de familie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate