Liga Campionilor 2020 – adrenalină într-un format inedit

0

Cea mai valoroasă competiție fotbalistică intercluburi din Europa, UEFA Champions League va avea un format original în faza sa finală din acest sezon, care a fost amânată până în luna august, din cauza pandemiei de Coronavirus.

Amatorii de ponturi Liga Campionilor trebuie să știe că meciurile dintre ultimele opt echipe rămase în competiție nu se vor mai juca tur-retur, ci într-o singură manșă, eliminatorie.

În aceste condiții, adrenalina oferită de aceste meciuri , oricum foarte atractive,va crește la cote paroxistice.

Capul de afiș al fazei sferturilor de finală ale Champions League este, fără doar și poate, confruntarea FC Barcelona vs Bayern Munchen, echipe deținătoare a câte cinci trofee de Liga Campionilor fiecare.

Orice am spune, un duel dintre Lionel Messi și Robert Lewandowski suscită un interes colosal în rândul fanilor fotbalului.

Acest meci epic, dar și toate celelalte partide programate în faza finală a Champions League ediția 2019-2020 se vor desfășura la Lisabona, capitala Portugaliei, sub forma unui turneu Final 8, cu dueluri în manșă unică.

Iată care este programul sferturilor de finală Champions League:

  • Atalanta – Paris Saint-Germain – miercuri, 12 august, ora 22:00
  • RB Leipzig – Atletico Madrid – joi, 13 august, ora 22:00
  • Barcelona – Bayern – vineri, 14 august, ora 22:00
  • Manchester City – Olympique Lyon – sâmbătă, 15 august, ora 22:00

Meciurile se joacă pe Estadio da Luz, stadionul pe care Benfica își joacă meciurile de pe teren propriu și pe Estadio Jose Alvalade, stadionul lui Sporting Lisabona.

Învingătoarele din aceste patru confruntări se vor duela în semifinale, după următorul program:

  • Manchester City / Olympique Lyon – Barcelona / Bayern – miercuri, 19 august, ora 22:00
  • RB Leipzig / Atletico Madrid – Atalanta / Paris-Saint Germain – marți, 18 august, ora 22:00

Finala Ligii Campionilor din acest sezon se va disputa duminică, 23 august, ora 22:00 pe arena Estadio da Luz.

Este sigur  că acest format direct eliminatoriu de desfășurare a meciurilor este mult mai dinamic, iar tactica adoptată de fiecare echipă aspirant la glorie se va modifica radical. E foarte posibil ca aceste meciuri jucate într-o singură manșă să fie o soluție demnă de luat în seamă și pentru ediția următoare a cupelor europene.

În condițiile în care meciurile din Liga Campionilor se vor juca în continuare fără spectatori, presupusul avantaj al terenului propriu devine insignifiant. În plus, siguranța jucătorilor va fi mai mare în cazul în care deplasările ambelor protagonist ale meciurilor se vor face într-o singură locație, neutră.

Vom asista, probabil, la o nouă paradigmă în ceea ce privește formatul de desfășurare a Champions League. În orice condiții însă, această competiție, ce reunește la start elita echipelor din fotbalul european, va rămâne regina competițiilor fotbalistice ce se desfășoară pe Bătrânul Continent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate