Devine optional TVA la 90 zile pentru firme cu cifra de afaceri sub 500.000 euro

0

Printre noile modificari anuntate pentru Codul fiscal ar fi si prevederile legate de impozitarea firmelor de tip holding si modificarea masurii privind plata TVA la 90 de zile, care va deveni optionala pentru societatile cu o cifra de afaceri sub 500.000 euro, de la 1 ianuarie 2014.
Totodata, se precizeaza ca se doreste, cu expertiza Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, si schimbarea modalitatii de impozitare a proprietatii.
Nu se doreste cresterea impozitului pe proprietate, ci doar ca impozitul sa nu se mai plateasca in functie de natura juridica a detinatorului proprietatii, persoana fizica sau juridica, ci in functie de destinatia proprietatii, a cladirii sau a terenului. Vor creste astfel veniturile colectate de autoritatile publice locale, pentru ca cei cu imobile si terenuri destinate activitatilor economice vor plati impozite mai mari decat in prezent, cand le detin sub forma de locuinte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate