Discuții cu Banca Mondială pentru închiderea centrelor mari de plasament și reintegrarea copiilor în familii

0
case-copii

Președintele Ionel Arsene a primit astăzi la Consiliul Județean Neamț vizita a doi reprezentanți ai Băncii Mondiale în România, Vlad Grigoraș și Manuela Stănculescu. La întâlnire a luat parte și Cristina Păvăluță, directoarea Direcției de Asistența Socială. În această perioadă, Banca Mondială realizează o diagnoză a sistemului de protecție socială din România, prin inventarierea tuturor centrelor mari de plasament, astfel încât să fie identificate axele de finanțare prin fonduri europene destinate dezinstituționalizării în vederea închiderii acestora și plasarea copiilor în alte forme de protecție sau reintegrarea în familie. Una dintre problemele cu care se confruntă România ține de existența sincopelor între legislația națională și obiectivele pe care țara noastră și le-a asumat la nivel european, având în vedere că în țara noastră sunt proiecte finanțate de Guvern cu condiția menținerii destinației și a numărului de copii instituționalizați, lucru ce contravine strategiei în domeniul asistenței sociale.

„Avem nevoie de o regândire a sistemului de asistență socială, iar în acest sens trebuie să contribuim cu toții pentru identificarea soluțiilor prin care să facem acest sistem funcțional și la standarde europene. În urma discuțiilor avute astăzi le-am spus reprezentanților Băncii Mondiale că voi lua legătura cu ceilalți președinți ai Consiliilor Județene din regiunea Moldovei, deoarece împreună putem avea mai multă forță. Îmi doresc ca Neamțul să fie unul dintre județele în care problemele sociale să fie soluționate, iar cu ajutorul Băncii Mondiale și în colaborare cu celelalte Consilii din Moldova, am convingerea ca vom reuși. Este cazul să începem să facem diferența între clădiri și copii, dar mai ales, sa începem să acționăm în acest sens!”, Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.


20160928124954_img_5703
20160928130013_img_5765

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate