Expoziție de fotografie la Primăria Târgu Neamț

0

Holurile Primăriei orașului Târgu Neamț sunt mult mai frumoase săptămâna aceasta, datorită unei expoziții de fotografie inedite.

Până luni, 28 mai, instituția găzduiește zeci de fotografii realizate în cadrul evenimentului „Neamțul FOTOgenic”, recent organizat de Asociația FOTO CLUB NEAMȚ. (click pentru detalii AICI)

Lucrările aparțin mai multor fotografi din ţară şi din străinătate, care au reușit să suprindă în imagini spectacolul naturii din preajma Lacului Cuejdel,  legendarul zimbru ce cutreieră în libertate pădurile nemțene și atmosfera de altădată din fortificația medievală de pe Culmea Pleșu- Cetatea Neamț.

„>O imagine face cât o mie de cuvinte< este una dintre cele mai vechi, dar și adevărate vorbe spuse vreodată. Pentru noi, membrii Foto Clubului, evenimentul a fost un prilej să arătăm minunatele locuri ale județului, să surprindem poveștile, oamenii și natura“, a declarat Vlad Luncanu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Au îmbinat în fotografie știință, artă și pasiune, iar rezultatul poate deveni pansament de suflet pentru oricine își face timp să le admire lucrările și că conștientizeze că… da, Ținutul Zimbrului e într-adevăr o zonă minunată!

„Fiecare fotografie expusă parcă vorbește de la sine despre frumusețea și unicitatea meleagurilor noastre. Deși par desprinse din povești, ori dintr-un trecut îndepărtat, iată că imaginile sunt cât se poate de reale. 

Felicit organizatorii evenimentului Neamțul FOTOgenic și fotografii participanți! Voi sprijini de fiecare dată astfel de acțiuni, menite să descopere și să promoveze zona Târgu Neamț”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Pe parcursul întregii săptămâni, exponatele pot fi admirate de oricine își dorește să vadă Ținutul Zimbrului prin lentila unui aparat foto.

Artă fotografică, la Primăria orașului Târgu Neamț.

Andreea Trăsnea

Neamțul FOTOgenic a avut drept scop explorarea prin fotografie a atracțiilor turistice locale și creșterea portofoliului de fotografii turistice ale zonei, dar și o componentă de învățare a diverselor tehnici fotografice.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate