Hram și pelerinaj la Biserica Sfinții Voievozi din Târgu Neamț

0

Haine de sărbătoare îmbracă Biserica „Sfinţii Voievozi” din oraşul Târgu Neamţ.

Joi, 8 noiembrie, în ziua de cinstire a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, este hramul principal al parohiei din Pometea.

Programul slujbelor religioase prilejuite de această sărbătoare importantă debutează în seara de miercuri, 7 noiembrie, cu slujba de Vecernie.

Eghina din Ținutul Neamțului

Vineri, 9 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie, Biserica Sfinții Voievozi își sărbătorește cel de-al doilea hram. Devine și loc de pelerinaj pentru credincioșii din zonă care doresc să se închine la racla cu părticele din moaştele ierarhului Nectarie de la Eghina.

Amintim că în tezaurul parohiei se regăsește din august 2016 un fragment din moaştele acestui sfânt, considerat făcător de minuni și grabnic vindecător de cancer și alte boli grave.

Odorul de mare preţ a fost dăruit Bisericii Sfintii Voievozi din Târgu Neamț de mănăstirea Sfântului Nectarie din insula Eghina, Grecia, cu binecuvântarea ÎPS Teofan și cu strădania pr. protopop Ioan Dogariu. În cadrul slujbelor oficiate atunci, în august 2016, de către mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi, s-a dat citire actului mitropolitan de autenticitate a sfintelor moaşte.

Biserica Sfinții Voievozi din Pometea este una dintre cele mai vechi biserici din orașul Târgu Neamț. Despre istoria acestui sfânt lăcaș găsiți mai mult informații AICI (click).

Andreea T.

sursa foto: pevaleaneamtului.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate