Mihai Eminescu comemorat la Vovidenia

0

La implinirea a 124 de ani de la plecarea din aceasta lume a poetului Mihai Eminescu, acesta a fost sarbatorit la Manastirea Vovidenia, de preoti calugari , elevi si cadre didactice. Asa cum si-a dorit poetul si cum este scris in testamentul sau , au cantat cu totii cantarea “Lumina Lina”, au recitat versuri si au readus in memorie cateva date din biografia sa.
Poetul Mihai Eminescu este nelipsit din pomelnicele de la Manastirea Vovidenia, mai ales ca el a petrecut o perioada in apropiere de acest lacas, pe cand era internat la sanatoriul de pe langa Manastirea Neamt. Un preot care l-a spovedit atunci pe Eminescu a destainuit peste ani faptul ca poetul si-ar fi dorit sa se calugareasca la aceasta manastire, atat a indragit poetul aceste locuri. De aceea de fiecare data cand se comemoreaza nasterea sau moartea lui Eminescu, vietuitorii de la manastire tin slujbe speciale.


Elevii insotiti de dascali au venit la manastirea Vovidenia pentru comemorarea lui Mihai Eminescu unde au participat la slujba , dupa care au prezentat un program artistic inspirat din opera poetului.

Mihai Eminescu a murit pe 15 iunie 1889 , intr-o noapte de joi spre vineri, la ora 4 dimineata in casa de sanatate a doctorului Sutu. A fost inmormantat sambata in cimitirul Bellu de astazi.
Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate