Pui de zimbru, caut naș de botez

2

Mai rar se întâlnește omul cu ocazia de a fi naș de botez pentru un pui de zimbru, mamifer legendar, mândria pădurilor nemțene.

Administrația Parcului Natural Vânători- Neamț vine cu o veste bună: așa cum ne-a obișnuit din anul 2013 încoace, organizează concurs în vederea găsirii celui mai potrivit nume pentru mezinul familiei de zimbri care cutreieră în libertate pădurile din zonă.

„În acest an, botezăm o femelă ce a venit pe lume în luna iunie 2018. 
Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula >Ro<, iar pentru a vă înscrie în competiție trebuie să trimiteți propunerea de nume, împreună cu motivația numelui ales, până în data de 12 august 2018″, precizează organizatorii.

Propunerile sunt așteptate atât pe pagina de facebook a Parcului Natural Vânători- Neamț (click AICI), cât și la adresa de e-mail [email protected].

Competiția „Se caută un nume” se află la cea de-a VI-a ediție.

Cu sprijinul publicului larg, au fost botezați până în prezent nouă zimbrișori veniți pe lume în Parcul Natural Vânători- Neamț.

În 2013, mai mulți elevi nemțeni, cu gândul la Ozana cea limpede si frumos curgătoare, au botezat o femelă cu numele Rozana. În 2014, o fetiță de la clubul ECOMIL 2000 din Vânători Neamț a numit un pui de mascul Românaşul. În 2015, au fost botezaţi doi pui masculi (Rovin – nume care ne duce cu gândul la bătălia de la Rovine – şi Robur – nume inspirat din romanul „Robur Cuceritorul”, scris de Jules Verne). Tot în 2015, un pui femelă a primit numele Rolinne, de la Carl von Linne, cel care, în 1758, descria pentru prima dată în literatura științifică zimbrul (Bison Bonasus). Zimbrișorul fătat în anul 2016 a fost norocos să-l aibă drept naș de botez de Laurențiu Leoreanu, fost primar al municipiului Roman și actual deputat. Puiul de zimbru a fost numit Romașcan.

Anul trecut, trei viței din Ținutul Zimbrului au fost botezați, primind numele Ronică, Rovan și Roemi.

Stați pe gânduri și lăsați-vă inspirația să găsească un nume demn de legendarul mamifer. Câștigătorii vor fi desemnati pe data de 13 august a.c. și vor fi invitați la “Ziua Zimbrului” pentru decernarea premiilor.

Acest concurs se desfășoară în cadrul proiectului Parcul Natural Vânători Neamț – nebănuita importanță a insectelor sociale (SVA-09-2018), finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, Componenta Arii Naturale Protejate, sesiunea februarie 2018.

Andreea T.

2 Comentarii
  1. Bobu Ionel spune

    Daca aveti mascul botezat Rovan ar trebui si o femela cu numele:Rovana

  2. Bulgarea Corina spune

    Cred ca numele cel mai potrivit pentru o asa frumusete ar fi Romanita intrucat este gingasa ca o floare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate