Rarități floristice și faunistice, expuse temporar la muzeul din Târg

0

Bogăţia şi diversitatea mare a faunei şi florei din ţinutul Neamţului au fascinat şi fascinează.

De marți, 16 octombrie și până la sfârșitul lunii noiembrie, la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț poate fi vizitată expoziția temporară intitulată ,,Rarități floristice și faunistice din Ținutul Neamțului”.

Expoziţia grupează o serie de exponate aparţinând unor specii rare, colectate în trecut din zona noastră, exponate cu o importantă valoare de patrimoniu, care fac parte din colecţia Muzeul de Științe Naturale din Piatra-Neamț.

Exponatele sunt reprezentante de trofee impresionante care aparţin unor specii ca: cerbul carpatin (Cervus elaphus) şi mistrețul (Sus scrofa), dar şi diferite mamiferele de talie mică; amintim aici şi de pisica sălbatică (Felis silvestris).

Sunt prezente şi păsari naturalizate, insecte rare şi plante rare herborizate etc. Dintre peşti, este expusă lostriţa (Hucho hucho.

Dintre speciile de plante expus,  amintim papucul doamnei (Cypripedium calceolus), floarea de colţ (Leontopodium alpinum), albăstreaua de munte (Centaurea pinnatifida) dar şi omagul moldavic (Aconitum moldavicum) etc.

Expoziţia este completată de o serie de fotografii originale cu unele specii rare, tot din zona Neamţului, realizate în decursul timpului de către muzeograful Emilian Pricop.

În prezent, marea majoritate a speciilor expuse (unele dintre ele pentru prima dată) sunt protejate atât la nivel european cât şi în România, vânătoarea şi colectarea acestora fiind restricţionată sau interzisă.

sursa: Complexul Muzeal Județean Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate