Sebastian Cătănoiu, nominalizat în cadrul campaniei Ambasadori ai Neamţului. Votează şi tu!

2

Sebastian Cătănoiu, directorul Administrației Parcului Natural Vânători- Neamț și unul dintre cei care au pus bazele brandului Ținutul Zimbrului se numără pe lista personalităților nominalizate „Ambasadori Nemțeni”, la categoria „Voluntariat”.

Ceilalți patru nemțeni nominalizați la aceeași categorie sunt voluntarii Tamara Ciobanu, Dana Liciu, Alexandru Branea și Ana Maria Holot. Fiecare dintre ei este, într-adevăr, demn de apreciat, iar ideea de voluntariat merită să fie din ce în ce mai atractivă, ținând cont de beneficiile pe care le oferă, altele decât cele materiale obișnuite.

Îl puteți vota prin intermediul sistemului electronic pus la dispoziție de organizatorii campaniei Ambasadori Nemțeni, AICI (click).  Se permite acordarea unui singur vot oricărui candidat de pe aceeași adresă de IP, într-un interval de 24 de ore. Rezultatul votării online are pondere 40% din votul final. Restul, depinde de decizia juriului categoriei „Voluntariat”, compus din: Damian Pancu (conector în cadrul Consiliului Tineretului din România), Gianina Păun (Asociația Ecoturistică Dr. Gh. Iacomi) și Ioana Dimișcă (reprezentant Cercetașii României, filiala Neamț)

Despre Sebastian Cătănoiu

Director la Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, Sebastian Cătănoiu se implică de ani de zile în diverse activități și luptă pentru protecția naturii, în calitate de voluntar.

Sebastian Cătănoiu este membru fondator și voluntar activ în Asociația Ținutul Zimbrului. Prin intermediul acesteia a reușit să diversifice oferta de activități care pot ocupa timpul liber al localnicilor, dar în special al turiștilor. A coordonat construcția facilităților de aventură în imediata apropiere a sediului Administrației Parcului Natural Vânători Neamț, a realizat amenajarea izvorului Puturosu, situat lângă Schitul Vovidenia. A găsit o modalitate de a pune în valoare izvorul de apă sărată cu atestare documentară de peste 8000 de ani, organizând Sarea-n bucate, un eveniment adresat elevilor.

Este unul dintre inițiatorii brandulului Ținutul Zimbrului – un concept prin care se promovează Parcul Natural Vânători Neamț și localitățile aflate pe teritoriul acestuia.

Ca rezultat al eforturilor depuse, în noiembrie 2016 Ținutul Zimbrului a fost certificat drept destinație ecoturistică de Autoritatea Națională pentru Turism din România (click pentru detalii). De altfel, Ținutul Zimbrului a intrat în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial, fiind singura din România până la ora actuală, și singura din Europa de Est.

Dacă apreciați activitatea de volutariat desfășurată de Sebastian Cătănoiu, îl puteți vota Ambasador al Neamțului, AICI.

2 Comentarii
  1. Gavrilă Jeni spune

    Felicitări dle Catanoiu! Oameni că d-voastră fac cinste țării noastre! Succes!

  2. Bogdan Popescu spune

    Felicitari !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate