VIDEO/ Într-o comună din Neamț- ca în evul mediu, fără apă potabilă. Firma familiei senatorului PNL Țapu Eugen știe de ce

0

Oamenii dintr-o comună din Neamț sunt ca în evul mediu, fără apă potabilă, din cauza firmei familiei unui senator PNL. Este vorba despre comuna Ghindăoani.

Dar să o luăm cu începutul. Prin 2009, primăria comunei Ghindăoani a demarat un proiect pentru a realiza rețeaua de alimentare cu apă potabilă, inexistentă până la acel moment. Lucrările au fost scoase la licitație și firma câștigătoare a fost Vlanda Company SRL cu sediul în Roman, unde acționar majoritar este Țapu Nazare Cătălina. Firma are ca obiect principal de activitate „Lucrări de instalații sanitare, de încălzire” adică ”instalarea în clădiri sau alte construcții de sisteme de încălzire („electrice, cu gaze și petrol”).

Pe diverse motive obiective, lucrările în Ghindăoani s-au tărăgănat ani de-a rândul, investiția fiind finalizată abia în anul 2021. Totul bine și frumos, doar că rețeaua este neconformă, iar localnicii care s-au racordat nu pot bea apa fiindcă e contaminată cu nitrați și bacterii. Mai mult, din cauza presiunii exagerat foarte ridicată, nu pot folosi apa din rețea nici măcar pentru o mașină de spălat rufe, de exemplu.

Ca să rezolve problemele cu rețeaua de alimentare, Primăria Ghindăoani încearcă în zadar să ia legătura cu firma care a executat lucrarea. În prezent, e în insolvență și nimeni nu răspunde la telefon. În plus, ar trebui să restituie niște bani primăriei, în urma unor nereguli ieșite la iveală în urma unui control al Curții de Conturi.

Între timp, oamenii folosesc fântânile, așa cum o făceau și străbunicii lor…

Dar mai multe informații aflați din următorul material video:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate