Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
  • :
  • :

15 august, Ziua Marinei în Portul Bicaz. Iată programul:

Miercuri, 15 august, în Portul Bicaz din judeţul Neamţ va fi sărbătorită Ziua Marinei. La evenimentul organizat la „Marea dintre Munți” sunt așteptați să participe numeroși nemțeni, dar și turiști din întreaga țară.

Este o manifestare cu tradiție în județul Neamț, în cinstea Fecioarei Maria, considerată de către români ca fiind şi ocrotitoarea marinarilor.

Organizatorii acestui eveniment (Primăria Bicaz și Consiliul Județean Neamț) au pregătit următorul program pentru  Ziua Marinei Române, la Portul Bicaz:

  • 10.00 – 12.00: Intonarea Imnului de Stat al României;

-Scufundarea coroanelor de flori în memoria marinarilor căzuți la datorie;

-Defilarea Zeului Neptun;

-Program distractiv de obiceiuri și concursuri marinărești: concurs de înot, vânătoarea de rațe, concurs de bărci cu rame și motor, scondrul cu purcelul , nunta cu pirați, pluta alegorică;

  • 13.00 – 18.00: Defilarea flotei marinărești;

Spectacole folclorice : cântece și dansuri populare susținute de formații și interpreți din județul Neamț și Suceava: Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” , „Ansamblul folcloric „Floare de colț”,”Formația „Frații Păun Band”, Ghiță Dandu ‑ Pângărați, Titi Cozma ‑ Piatra Neamț;

  • 18. 00: Discotecă în aer liber;
  • 21.30: Spectacol de artificii pe luciul de apă (care, sperăm, nu va „străluci” din cauza gunoaielor…)

Izvorul Muntelui este singurul lac din țară unde se sărbătorește Ziua Marinei.

Se estimează că evenimentul va atrage un număr mare de persoane, fiind o alternativă ideală de petrecere a zilei de 15 august pentru nemțeni, și nu numai.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *