“AMR” 5 zile până când începe şcoala

0

Vacanţa mare are zilele numărate.

După o pauză mai mult sau mai puţin meritată, elevii revin pe băncile şcolii luni, 11 septembrie. Nu pe 15 septembrie, aşa cum eram obişnuiţi, şi nici pe 18 septembrie, aşa cum unele publicaţii online încearcă să convingă prin ştiri false.

Vacanţa de iarnă va începe abia cu 2 zile înainte de Crăciun, iar vacanţa de vară din 2018 va debuta pe 16 iunie.

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:
  • vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018)
  • vacanţă intersemestrială (3 – 11 februarie 2018)
  • vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018)
  • vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018).

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 28 octombrie – 5 noiembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie 2018.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale.

Nu vor avea loc cursuri în zilele libere prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil în învățământ (recent semnat).

Zile Libere în anul şcolar 2017- 2018:
  • 30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României
  • 24 ianuarie (miercuri) — Ziua Unirii Principatelor Române
  • 9 aprilie (luni) — a doua zi de Paşti
  • 1 mai (marti) — Ziua Muncii
  • 28 mai (luni) — a doua zi de Rusalii
  • 1 iunie (vineri) – Ziua Copilului

Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare judeţene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua Internaţională a Educaţiei) și 5 iunie (Ziua învăţătorului).

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii  anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură cele 167 de zile de cursuri prevăzute în ordin, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale organizate în sistemul naţional de învăţământ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate