Ansamblul Folcloric “Ținutul Zimbrului” reprezintă România la Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans Ankara 2017

0

Ansamblul Folcloric ”Ținutul Zimbrului” din Târgu Neamț se află,  în perioda 28 iulie- 7 august, la Ankara, pentru a cuceri, prin muzică și dans tradițional, capitala Turciei.

Tinerii membri reprezintă România în cadrul Festivalului Internațional de Muzică şi Dans Ankara.

“Ansamblul Folcloric >Tinutul Zimbrului <a fost invitat la acest festival internaţional, alături de alte 10 țări. Tinerii dansatori și interpreți sunt pentru prima dată în Ankara.

Au legat o frumoasa relație de prietenie cu organizatorii, ansamblul nostru fiind unul din cele mai îndrăgite grupuri participante”, ne spune prof. Ionela Brănișteanu, reprezentant al ansamblului nemțean.

Programul festivalului se desfășoară pe parcursul a nouă zile. În fiecare zi, țările invitate susțin un program artistic timp de 10 minute, în diferite locații ale orașului. Astfel, încântă locuitorii Ankarei, dar și numeroşii turiști aflaţi în capitala Turciei. Tinerii din Târgu Neamț se declară mândri că, prin activitatea lor la mii de kilometri distanță de casă, reușesc să valorifice tradițiile populare românești și să arate străinilor o mică frântură din frumusețea folclorului nostru.

“Grupurile si ansamblurile participante fac schimb de păreri,  impresii, pentru a învață pașii de dans specifici fieacarei țări reprezentată la acest festival. Tinerii reușesc, astfel, să lege frumoase prietenii multiculturale.

Tot cu prietenie, Ansamblul >Ținutul Zimbrului< a fost primit și la Ambasada României din Ankara, acolo unde au fost felicitați și aclamați. Ambasadorul României în Turcia a fost deschis și, totodată, vizibil încântat la vederea frumoșilor români. Le-a urat succes pe parcursul festivalului și chiar a venit pentru a-I urmări pe scenă și pentru a-i susține”, a precizat Ionela Brănișteanu.

Ansamblul “Ținutul Zimbrului” a fost înfiinţat destul de recent, în iulie 2016. Aparține Asociației Ansamblul Ozana, în colaborare cu Casa Culturii Ion Creangă din Târgu Neamț, activând cu sprijinul Primăriei orașului de sub Cetatea Neamț. Ansamblul este într-o continuă formare și perfecționare datorită dorinței dansatorilor de a învăța și bucura publicul.

Andreea Trăsnea

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate