Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 27 mai 2018
  • :
  • :

Atleta Irina Bordeianu din Neamț, obiectiv atins la Campionatul Balcanic de Alergare Montană

Atleta Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț, Irina Bordeianu (15 ani), şi-a îndeplinit obiectivul autoimpus pentru participarea la ediţia din acest an a Campionatului Balcanic de Alergare Montană. Concursul a avut loc la Teteven, Bulgaria, în data de 10 iunie 2017, iar sportiva a terminat proba pe locul 6 cu timpul de 24 de minute şi 52 de secunde. Cursa a avut 4.3 kilometri lungime, iar diferenţa de nivel a fost de 290 de metri.

Eleva antrenoarei Iulia Olteanu Negură a fost a doua în ierarhia celor patru reprezentante ale României şi astfel a reuşit să îşi asigure prezenţa la Cupa Mondială de Alergare Montană pentru juniori 2 şi la Campionatul European de Alergare Montană pentru juniori 1. Competiţia de nivel mondial va fi pe 24 iulie 2017 la Gagliano del Capo (Italia), iar cea de nivel continental va avea loc la Kamnik (Slovenia), pe 8 iulie 2017.

„Rezultatul este unul foarte bun din toate punctele de vedere. Am mers la Campionatul Balcanic să vedem ce poate împotriva unor adversare mult mai mari ca vârstă, având în vedere că la concurs puteau participa şi fete de la categoria «junioare 1», aşa cum s-a şi întâmplat de altfel. Acum ştim ce şi cât poate şi avem motivaţie pentru a continua pregătirea aşa cum ne dorim“, a declarat antrenoarea Iulia Olteanu Negură.

De menţionat că Irina Bordeianu a fost cea mai tânără competitoare clasată în primele zece la balcaniada din Bulgaria, fiind singura născută în 2001. La Teteven, prima clasată a fost turcoaica Bahar Atalay (n.1998), pe locul secund a fost românca Alesia Hecico (n.2000), iar ultima pe podium a ajuns Selma Isot (n.1999).

Sportiva de la CS Ceahlăul şi-a impus un alt obiectiv pentru viitorul imediat: calificarea la Campionatul Mondial de Alergare Montană pentru junior 1. Întrecerea este anunţată pentru 30 iulie 2017 la Premana (Italia).

Sursa: clubulsportivceahlaul.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *