Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență, vizitați de primarul Daniel Harpa

0

Luni, 3 octombrie, vremea parcă și-a propus să fie blândă cu oamenii. În jurul orei 13.00, clădirea modernă unde își duc bătrânețile în jur de 60 de persoane din Neamț se scălda în razele soarelui. Înăuntru, angajații Centrului de Îngrijire și Asistență din Târgu Neamț pregăteau masa de prânz. Beneficiarii, fiecare cu o poveste de viață în spate, așteptau în sala de mese. Unii, loviți de necazuri de-a lungul vieții, se lasă purtați de gânduri în alte lumi și par să fie acolo doar cu trupul. Alții au zâmbetul pe buze și parcă abia așteaptă să-i viziteze cineva. Oricine. Însă majoritatea tresar la orice zgomot necunoscut și-și întorc privirea când aud o voce străină.

Așa s-a întâmplat și în momentul când primarul Daniel Harpa a intrat în încăpere, să le transmită un gând bun cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Le-a adus în dar sucuri și fructe, însă cel mai important cadou pentru bătrânii instituționalizați a fost, probabil, faptul că edilul și-a amintit de dânșii și anul acesta. Pentru câteva clipe, am văzut cum s-au înseninat cele 60 de chipuri brăzdate de necazuri și de boală:

Da, poate că pare nesemnificativ pentru unii. Însă ar trebui să fie un exemplu pentru alții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate