Cel mai „traumatizat” tomberon de gunoi din Târgu Neamţ

0

La Târgu Neamț, operatorul de salubritate s-a schimbat, dar nu și vechile obiceiuri ale unor oameni.

Duminică, 11 iunie, un fum gros se ridica din tomberonul plin de gunoi situat în fața blocului de garsoniere G3- 100. Cel mai probabil, mini-incendiul a fost provocat în mod deliberat de cineva, nefiind condiții pentru auto-aprindere.  La câțiva metri distanță, mai multe doamne care locuiesc în acel bloc stăteau la taclale nestingherite. Mai mult, un copil de 10-12 ani fugea spre tomberonul în flăcări, fluturând un carton în mână. Nimeni nu i-a atras atenția.

Pare lipsit de importanță, știm, dar trebuie să înțelegem că joaca cu focul  poate genera pagube materiale majore. La tomberon, aruncăm și produse care pot exploda, de exemplu tuburile de spray. De asemenea, în condiții „favorabile”, focul s-ar fi putut extinde către bloc sau mașinile staționate în vecinătate.

În jurul ghenei de gunoi, pe spațiul verde, era plin de deșeuri menajere.  Cel mai probabil, cu o seară înainte și-au făcut rondul minorii de etnie rromă care scotocesc periodic prin tomberoane și fac mizerie în… mizerie.  Iar în urma lor, vin și câinii comunitari, care și-au făcut refugiu în clădirile abandonate de vizavi.

Tomberon cu mai multe sarcini decât poate duce

Tomberonul cu pricina deservește atât numeroșii locatari, cât și cluburile și terasele din apropiere. Din această cauză, este mai tot timpul arhiplin.

Mai mult, potrivit unui locatar, acolo aruncă deseuri și cei care locuiesc la case. „Scot din portbagaj sacul cu gunoi, de obicei seara, și îl lasă lângă tomberon. Chiar și moluz!”, ne-a spus D.A.

La Târgu Neamț, serviciul de salubrizare a fost preluat de ROSSAL. Deși e în perioada de acomodare, firma  colectează gunoiul aproape zilnic, încercând să menţină oraşul curat. „Băieții vin și fac o curățenie exemplară. Nu ei sunt de vină. Problema e că, în urma lor, fac din nou dezastru cetățenii rromi care scotocesc prin deșeuri. Am văzut o femeie cu fuste colorate făcându-și nevoile în spatele ghenei, adică în fața ferestrei mele! E normal așa ceva?! În plus, e un singur tomberon la atâția oameni, plus barurile din apropiere”, a conchis locatarul.

Așadar, degeaba își face treaba operatorul de salubritate, dacă gradul de civilizație e mult sub cota normală.

Andreea Trăsnea


Reclama sponsorizata
-Ziar Neamt, Articole, Stirea zilei, Stiri locale

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

Ramofarm Târgu Neamț

Pelerinaje și excursii

megatravel

Mersul trenurilor

Spatiu publicitarReclama sponsorizata
Reclama sponsorizata

Publicitate

monumente

cetate

cuiejdel

humulesti

neamt

bacau

harghita

roman

roznov

piatra

neamt news

seosite

romaniahost

einstein

Editie print