DREPT LA REPLICĂ-MARGARETA MIHAILESCU-DIRECTOR LA CASA CULTURII „ION CREANGA” TIRGU NEAMT

8

Cred cu tărie că, într-o societate bolnavă în care se vorbeşte despre libertatea presei, libertatea poate fi uşor înţeleasă greşit sau se poate abuza de ea. De aceea mi-am permis să vin cu o replică la cele două articole apărute în Ziar Tîrgu Neamţ, sub semnătura dnei Andreea Trăsnea şi cu avizul şefului acestui ziar online, dl Iosub Robert, în data de 19 august „Teoretic se schimbă şefia Casei Culturii” şi 22 septembrie „La Casa Culturii nu mai munceşte nimeni?”, articole în care este incriminată funcţia de director al Casei Culturii, studiile pe care le deţine….. şi mai nou şi activitatea desfăşurată, corectitudinea concursului în urma căruia s-a făcut numirea în funcţia de director, valoarea studiilor efectuate, precum şi competenţele şi viziunile asupra managementului Casei Culturii.

Este adevărat că anul acesta am îndeplinit cumulativ condiţiile de vârsta standard şi stagiul minim de cotizare pentru pensionare. Este adevărat că pregătirea mea profesională este aceea de inginer zootehnist, cu diplome de inginer expert în zootehnie şi diploma de doctor în ştiinţe zootehnice, obţinută în anul 2007, în urma susţinerii examenului de doctorat la U.S.A.M.V. Iaşi. Este adevărat că de la absolvirea facultăţii (1979), până în prezent am deţinut mai multe funcţii şi anume: – Şef Centrul de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Vaslui;

  • Şef Staţie Incubatie Avicola Vaslui;
  • Inspector cu probleme de ameliorare în cadrul Agenţiei Naţionale de Ameliorare pe judeţele Moldovei (Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani);
  • Director al Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie Neamţ;
  • Consilier superior la C.L. A.P.I.A. Tg.Neamţ.

În această perioadă, mi-am îndeplinit cu cinste şi responsabilitate sarcinile care mi-au revenit. (Se pot cere referinţe de la A.N.Z. Bucureşti, Inspecţia Zootehnică Iaşi, Direcţia Agricolă Neamţ, A.P.I.A. Neamţ).

     Mai este adevărat că peste tot, prin locurile de muncă deţinute, am avut şansa să construiesc câte ceva, lăsând în urma mea ceva palpabil, viabil (Ex. Staţia de Incubaţie Vaslui-Roşieşti, din cadrul Avicola Vaslui, modernizarea în totalitate a Oficiului de Reproducţie Neamt , actualul Centru Local al A.P.I.A. Neamţ, construirea Centrului de Reproducţie şi Ameliorare Tg.Neamţ – actualul sediu al C.L. A.P.I.A. Tg.Neamţ).

   Competente artistice:

             -1975-1979- Responsabil cu activitatea culturala in cadrul UASCR a Facultatii de Zootehnie Iasi;

-1977- Premiul III pe tara la Festivalul Studentesc de Muzica Folk Bucuresti;

-1995-2005- Infiintarea Cenaclului „Mugur de Fluier” si organizarea de spectacole in cadrul Casei Culturii Tg Neamt; Participarea cu membrii cenaclului la manifestari organizate cu ocazia sarbatorilor de iarna in parteneriat cu Biblioteca Oraseneasca Tg . Neamt;

-2000-2006- Infiintarea actiunii intitulate „Intalniri cu persoanele de varsta a III-a”- actiune care s-a desfasurat in fiecare prima duminica din luna cu participarea persoanelor din toate categoriile sociale;

-2003- Participarea la emisiunea „ Talente in Familie” organizata de Sociatatea Romana de Radiodifuziune Studioul Radio Iasi; Promovarea unor talente targnemtene in cadrul aceleiasi emisiuni;

-2004- Participarea ca invitat la actiunea intitulata „ Roanne en Coeur”, organizata in Franta, localitatea Roanne;

-20-30 aprilie 2005- Organizarea evenimentului intitulat „ Zile Culturale Romanesti” in Finlanda, la Centrul Cultural Caisa. Acest eveniment a fost organizat cu prilejul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana de catre Mihailescu Margareta impreuna cu fii Dima Daniel- Paul si Dima Cosmin-Nicolae, in parteneriat cu:

                   – Ambasada Romaniei din Finlanda;

                   – Societatea Romana de Radiodifuziune- Studioul Radio Iasi reprezentat de Petronelea Cotea Mihai si Constantin Florescu;

                 – Consiliul Judetean Suceava- Scoala Populara de Arte „Petre Horvart”- Ansamblul Folcloric si Instrumentisti, Mester popular Aurica Aneci- incondeiere oua, Mester olarit;

                 – Primaria Orasului Tg Neamt reprezentata de Luculescu Vasile;

                 – Interpreti de muzica clasica: canto- Diana Croitotiu Schydlowsky, pian- Lioara Popa;

                 – Profesor Universitar Academician Ioan Vacaru Opris- reprezentant al USAMV Iasi;

                – Omul de afaceri: Ing. Nicolae Pruna;

                 – Interpreti de muzica folk: Dima Daniel-Paul, Margareta Mihailescu;

                 – Asociatia „Neamteanca” Tg Neamt- Expozitie de Produse de Arta Populara;

               – Muzeul Nicolae Popa Tarpesti- Expozitie Pictura : Draga Popa si masti traditionale: Nicolae Popa;

-2007- Organizarea unei intalniri europene intre formatii folclorice, respectiv formatia „Sabotii Veseli” din Franta, localitatea Roanne si formatia folclorica din comuna Pipirig, Jud. Neamt- eveniment ce a avut loc in comuna Pipirig, dar si pe scena Casei Culutii din Tg Neamt;

– 2008-2010- Secretara a Fundatiei Culturale „Ion Creanga” Tg Neamt si organizarea unor manifestari:

               – Festivalul Personajelor lui Creanga cu participarea tuturor scolilor din oras- Editia I;

               – Balul „Memorialul lui Creanga”, Editia I.

       Recunosc,imi place muzica folk si o interpretez cu mare drag.De fiecare data am emotii si imi amintesc cu dor si drag de mamica mea de la care am mostenit vocea.

 

         Se pare că înaintea ieşirii la pensie, Dumnezeu mi-a mai dat şi misiunea de a finaliza proiectul de modernizare a Casei Culturii ,,Ion Creangă” Tg.Neamţ, început în 2012 şi finalizat în 2014, aşa cum de altfel se recunoaşte în unul din articole, „modernizare cu pretenţii” marmură, lemn masiv, mochete, aparatură modernă dar si de a organiza evenimente culturale pentru toti cetatenii orasului nostru si nu numai.

     Articolul ,,Teoretic se schimbă şefia Casei Culturii”, specifică încetarea de drept a contractului de management, datorită ieşirii la pensie. Vă informez că există un contract cu nr.61/ 20.12.2013, în temeiul O.U.G.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.269/2009, devenită în continuare ordonanţă de urgenţă inchieat cu mine ca director. Poate fi verificat. Pentru informarea dumneavoastră, la art.3 este prevăzută durata contractului şi anume: ,,Prezentul contract de management se încheie pe durată determinată, producând efecte de la data de 20 decembrie 2013, până la data încetării termenului pentru care a fost întocmit şi aprobat Proiectul de management, respectiv până la data de 20 decembrie 2018. În Articolul 27 din Contract, se prezintă posibilităţile încetării contractului de management:

  1. Rezultatul evaluării managementului este nesatisfăcător;
  2. Expirarea duratei pentru care a fost încheiat;
  3. Managerul nu mai îndeplineşte oricare dintre condiţiile prevăzute la art.3 din ordonanţa de urgenţă;
  4. Renunţarea managerului la mandatul încredinţat;
  5. Prin acordul părţilor;
  6. Decesul sau punerea în interdicţie judecătorească a managerului;
  7. Forţa majoră – în condiţiile prevăzute la art.21, alin.(5).

În cazul prevăzut la alin.(1), lit.(d), managerul va acorda un preaviz de cel puţin 30 de zile.

     Referitor la concursul organizat pentru ocuparea acestei funcţii, în anul 2013, consider că ,,domnii de la P.N.L. care sunt majoritari în Consiliul Local sau cei de la P.S.D. care trag sforile în acest oraş” (aşa cum specificaţi în articolul ,,La Casa Culturii nu mai munceşte nimeni?” sunt în măsură să organizeze concursuri corecte pentru ocuparea unor posturi, atât în administraţia publică, precum şi în celelalte instituţii subordonate. Oare în presă, nu sunt căutate persoane care să fie competente? Care să fie fidele locului de muncă oferit, care să se alăture echipei cu toată dăruirea profesională? Nu aşa vă alegeţi oamenii? Nu vă informaţi cine sunt? Şi ce pot? Ce experienţă au şi ce credibilitate?

     Pe aceste lucruri s-au bazat şi cei care mi-au propus să mă înscriu la acel concurs. Şi vă mai spun ceva … deşi o fac cu durere în suflet: persoana care m-a recomandat şi m-a susţinut din tot sufletul a fost prietenul meu cel mai bun, care din păcate nu mai este …, în persoana lui Mişu Câmpeanu. Dacă sunt aici, sunt datorită acestui minunat OM pe care toată lumea l-a iubit, l-a respectat şi îl regretă. Da, m-a susţinut domnul Primar Harpa Vasilică în tot ce am făcut la Casa Culturii, după ce am fost angajată. A venit de zeci de ori în timpul desfăşurării lucrărilor, mi-a ascultat propunerile, a venit cu idei proprii şi astfel s-au completat foarte multe neajunsuri ale vechiului proiect. Lucrările de reabilitare nu s-ar fi finalizat, dacă nu ar fi fost susţinute de eforturile permanente ale domnului primar (drumuri nenumărate la Compania Naţională de Investiţii Bucureşti, adrese, telefoane etc.). Da, m-au susţinut toţi consilierii locali, de la toate partidele politice, în toate demersurile pe care le-am făcut pentru ca acest aşezământ cultural să fie aşa cum este acum, să fie poate cel mai frumos şi mai elegant din toată Moldova, şi să se desfăşoare în el foarte multe activităţi culturale organizate de Casa Culturii sau de alte instituţii în colaborare cu Casa Culturii (şcoli, fundaţii, asociaţii etc.).

Pentru ca cititorii dumneavoastră să-şi poată face o impresie cu privire la activităţile desfăşurate, vă ataşez realizările noastre din anul 2015 pe luni şi zile, aşa cum s-au desfăşurat.

          În articolul dumneavoastră, solicitaţi ca acele partide menţionate mai sus, să facă un concurs corect pentru ocuparea postului de manager şi să poată participa tineri cu facultăţi făcute în acest secol şi cu alte viziuni.

Consider că este o jignire directă la adresa mea, la faptul că am terminat facultatea în anul 1979, la curs de zi, ca bursier 4 ani de zile şi cu rezultat final media 9,03 (se poate verifica pe diploma de absolvire).

Îmi pare rău să vă spun că probabil şi părinţii dumneavoastră au trăit în acea perioadă şi au studiat, iar acum îi vedeţi ca pe nişte rataţi cu viziuni retrograde. Eu nu mă consider deloc aşa, ba dimpotrivă sunt mândră şi bucuroasă că am făcut o facultate într-o perioadă când nu exista învăţământ particular, cu plată, fără frecvenţă … aşa cum se întâmplă în ziua de azi, când totul se cumpără, când un student termină 4 – 5 facultăţi în acelaşi timp, când persoane care au terminat un liceu acum 40 de ani, acum termină 2 – 3 facultăţi într-un an. Eu nu mă număr printre aceştia. Nu sunt un geniu, nu sunt o capacitate scoasă din comun, sunt un om normal, cu bune şi cu rele. Cât despre viziuni, ce să vă spun? Îmi pare rău de asemenea că nu am acceptat la propunerea tinerilor, să aduc formaţii sau interpreţi de manele, spectacole cu limbaj trivial etc. Nu. Cât voi mai fi eu director … nu voi aproba aşa ceva. Nu am fost şi nu voi fi de acord cu acei care în timpul spectacolului mănâncă seminţe şi le scuipă pe sub scaune sau lipesc gumele de mestecat de spătarul scaunului din faţă, sau îşi lasă sticla de bere sau paharul de cafea lângă scaun, sau vorbesc la telefoane în timpul spectacolului. Da, recunosc, cu aceste persoane chiar m-am certat sau chiar le-am rugat să iasă afară din Casa Culturii.Nu generalizez,nu doresc să jignesc tinerii.Am şi eu copii de care sunt foarte mândră. Am colaborari foarte frumoase cu tinerii de la Grupul A.T.O.R., de la Clubul Copiilor, de la Cenaclul „Mugur de fluier”, de la Ansamblul „Ozana” şi cu toţi cei care şi-au exprimat dorinţa de a participa şi organiza evenimente culturale.

Da! M-am certat cu persoanele care în timpul zilei intră în Casa Culturii doar ca să meargă la grupul sanitar. Încă nu ne-am transformat în WC public. Există, aşa cum ştiţi, în parcul de lângă noi toalete ecologice. Vă spun aceste lucruri pentru că aţi afirmat că ,,în cazul în care reuşeşti să intri în preţioasa clădire şi nu e în jur nici un şef de pe la Primărie, te izbeşti deseori de o primire nu foarte culturală , aşa cum ne-au precizat unii cititori, aşa cum am probat pe propria piele!! „ (din articol)… ,,Totuşi, măcar nu eşti nevoit să dai 100 de lei pe bilet ca s-o vezi pe dinafară… ”

Nu cred că şi-a dorit cineva să viziteze Casa Culturii, expoziţiile sau saloanele Creangă şi Eminescu şi nu a fost bine primit. Cum se face că doar cu dumneavoastră ne purtăm aşa urât? Nemulţumirea d-nei Andreea Trăsnea a apărut din momentul când, la spectacolul cu Florin Piersic nu i s-a dat voie să sară pe dumnealui pentru a-i lua un interviu sau a face o poză. Din acel moment dumneaei, prin dumneavoastră, stimată redacţie, … are doar cuvinte urâte la adresa noastră, nu vine la nici un eveniment decât doar dacă este invitată special . Probabil că această aroganţă afişată … acest nas pe sus …. se datorează competenţelor sau poate mamei natură care a înzestrat-o din plin. Nu mă deranjează articolele, mă deranjează minciuna, dezinformarea, dorinţa aceea ca un titlu de articol să atragă cititori, fără ca articolul să aibă conţinut bazat pe cercetare şi adevăr. V-am întrebat la telefon dacă aţi văzut măcar o dată Casa Culturii din urbea noastră ,de un an de când a fost redeschisă? Mi-aţi spus că nu. Atunci cum puteţi să scrieţi ceva despre un obiectiv, dacă nu l-aţi văzut, nu aţi cercetat nimic şi mai vreţi să fiţi şi credibili? Senzaţii tari? Asta căutaţi? Atunci veniti la spectacolele organizate de noi, la evenimentele organizate şi scrieţi, oameni buni, scrieţi, căci doar aşa veţi participa şi dumneavoastră la culturalizarea populaţiei, a tinerilor dornici să afle, să participe, să organizeze! Haideţi să facem front comun, nu să ne bălăcărim prin ziare!

Revenind la toată problematica pe care aţi pus-o în discuţie, deocamdată nu m-a dat nimeni afară din funcţia de director. Deocamdată nu am primit nicio decizie de plecare la pensie. Deocamdată contractul de management încheiat este valabil până în decembrie 2018. Mai am de aşteptat. Mai am multe lucruri de făcut şi de oferit în acest loc de muncă pe care îl iubesc şi în care alături de colegii mei mă simt foarte bine. Suntem o echipă! Muncim împreună şi ne respectăm reciproc. Noi mai avem viitor! Dumneavoastra ,vă doresc sănătate şi succes! Ataşez, aşa cum spuneam, acţiunile realizate în 2015 de către noi cei de la Casa Culturii „Ion Creangă” din Tîrgu Neamţ şi îi invit pe cititorii dumneavoastră să comenteze. Vă mulţumesc!

Cu respect faţă de cititori,

Margareta Mihailescu, director al Casei Culturii „Ion Creangă” din Tirgu Neamt

CASA CULTURII „ION CREANGĂ”TG.NEAMŢ

 

ACTIVITĂŢI ŞI MANIFESTĂRI CULTURALE DESĂŞURATE ÎN PERIOADA IANUARIE – SEPTEMBRIE 2015

 

IANUARIE

01 ianuarie – Spectacol de Revelion realizat de Ansamblul Folcloric „Ozana” al Casei

                      Culturii „Ion Creangă” Tg.Neamţ

02 ianuarie   – Festivalul Obiceiurilor şi Tradiţiilor de Anul Nou

08 ianuarie           – „Fantastic Magic Show” spectacol de circ cu animale exotice

14 -15 ianuarie – ZILELE MIHAI EMINESCU – „DOR DE EMINESCU”: Reculegere la

                       mormântul Veronicăi Micle – Văratec;Spectacol literar – artistic; „Întâlnire cu

                     Eminescu la el acasă” – Ipoteşti

21 ianuarie          – Spectacol de teatru pentru copii „Pinocchio” – prezentat de Teatrul

                     „Fantezia” Galaţi;

– Spectacol de teatru pentru liceeni: „În vreme de război” după I.L.

Caragiale – prezentat de Teatrul „Fantezia” Galaţi

24 ianuarie – Manifestare dedicată Unirii Principatelor Române

– Deschiderea manifestării

– Alocuţiuni rostite de oficialităţi, invitaţi şi profesori de istorie

               -„Hai să dăm mână cu mână” – Hora Unirii cu membrii Ansamblului Folcloric

             „Ozana” şi toţi cei prezenţi la manifestare

25 ianuarie – Filmare la Casa Culturii: cele mai bune formaţii şi interpreţi – talente locale

TELE M Piatra Neamţ – “Star Junior”

FEBRUARIE

03 februarie – SPECTACOL DE TEATRU, adaptare după MOROMEŢII”   de Marin Preda, având în distribuţie pe marii actori MARCEL   IUREŞ şi GEORGE MIHĂIŢĂ.

05 februarie – Repetiţii Ansamblul Folcloric „Ozana”

06 februarie – Şedinţă Asociaţia de proprietari

12 februarie – „ARC PESTE TIMP”: de la MIHAI EMINESCU la GRIGORE VIERU

                                                   – moment literar

16 februarie – Întâlnire cu membrii Asociaţiei de proprietari „Brazii”

Începând cu datade 17 februariezilnic:

Înscrieri pentru cursuri în domeniul muzical ( vioară, acordeon, fluier etc.)

– Înscrieri instrumentişti (violonişti, ţambalişti, contrabasişti,

clarinetişti, acordeonişti) în vederea constituirii unei orchestre

profesioniste a oraşului

19 februarie – Teatru pentru copii „PRÂSLEA CEL VOINIC … LA MINTE” prezentat de

                       Teatrul Municipal „George Bacovia” Bacău.

23 februarie                  – Seară de repetiţii: Corala „Basil Anastasescu”  

24 februarie                  – „Dragobetele” – manifestare dedicată sărbătorii dragostei la

                                            Români:

  • Expoziţii, momente poetice şi muzicale din lirica de dragoste
  • Spectacol oferit de Trupa „Fără zahăr”
  • – Premiere concurs „De Dragobete, îţi scriu” – Fundaţia Culturală „Ion Creangă;

26 februarie                         – Seara de repetiţii: Ansamblul Folcloric „Ozana”

26 februarie-1 martie – „Dar din dar unui prieten drag” – deschiderea târgului de

                                         mărţişoare.

                                    – Prima selecţie – Constituire orchestra profesionista     , în urma

                                         înscrierilor instrumentiştilor (violonişti,ţambalişti, clarinetişti,

                                         acordeonişti etc.)

27 februarie – Spectacol de teatru pentru liceeni „Când ai o soacra avară/Stă ca

                                         dracu’ pe comoară”- adaptare după comedia în versuri „Păcăliada”,

                                         de Ion Ghelu Destelnica, prezentat de Teatrul Municipal “Bacovia”

                                     Bacău.

1 – 28 februarie       – Expoziţii de pictură: prof. Gigel Bîrliba,prof. Ioan Munteanu

MARTIE

1-7 martie – Târg de mărţişoare – expoziţie

1-31 martie – Expoziţie de artă tradiţională „Nemţeanca” – realizată de Asociaţia

                     Meşteşugarilor „Nemţeanca” Tg.Neamţ

1-31 martie – Expoziţie de pictură prof. Constantin Ciubotaru

Joi, 5 martie– „Fantezie şi artă – Armonie şi culoare” – spectacol dedicat zilei de 8 Martie:

  • Prezentare de modă
  • Dansuri latino şi de societate
  • Majorete
  • Expoziţie de flori
  • Surprize:invitat tenor Vlad Miriţă

10-31 martie – Expoziţii de pictură:prof. Mihai Cuşmir,prof. Gigel Bârliba, prof. Ioan

                                         Munteanu

Joi, 12 martie – Teatru pentru copii: „Regele mincinoşilor” prezentat de Teatrul Municipal

                       „Bacovia” Bacău – Secţia „Animaţie”;

Joi, 26 martie – Concert extraordinar susţinut de Tudor Gheorghe şi taraful său;

28 martie

Showlandia – „Cântă şi joacă” – teatru pentru elevi şi copii

29 martie – Conferinţă meditaţie „Valoarea vieţii în lumea contemporană” – preot Nicolae

                 Tănase, Valea Plopului

În fiecare luni:

– Seară de repetiţii: Corul de copii „Vestitorii Bucuriei” al                                          Protopopiatului Tg.Neamţ

– Seară de repetiţii: Corala „Basil Anastasescu”

În fiecare vineri             – Atelier handmade – A.T.O.R. Tg.Neamţ

APRILIE

02 aprilie   – Concurs pentru elevi, dedicat Zilei Internaţionale a Cărţii pentru copii

                 –Lansări de carte în cadrul acţiunii europene adresate tinerei generaţii

                             „EU CITESC … HAI SĂ CITIM ÎMPREUNĂ”:

  • „Mari duhovnici ai ortodoxiei româneşti” şi
  • „Cuvinte de înţelepciune şi învăţătură” de Eugen Vrăjitoru
  • „Cravaşa” şi „Nemuritorii din Agapia”, romane de Constantin Virgil Gheorghiu
  • „Un dicţionar al literaturii din judeţul Neamţ” de Constantin Tomşa
  • „Personalităţi ale culturii din judeţul Neamţ” de   Constantin Tomşa
  • Au participat: criticul literar dr. Cristian Livescu, directorul Editurii

                                   Crigarux,scriitorul Eugen Vrăjitoru,criticul literar Constantin Tomşa

                                 -Manifestare organizată de Societatea Scriitorilor din judeţul Neamţ şi

                         Casa Culturii „Ion Creangă” Tg.Neamţ

3-5 aprilie – Vizita Delegaţiei Franceze din oraşul înfrăţit St.Just-St.Rambert

04 aprilie – Vernisajul Expoziţiei de Artă Fotografică realizată de conferenţiar dr.Eugen

                 Savinescu de la Universitatea de Arte Plastice din Cluj – Catedra Artă Fotografică

                 – Simpozion „România şi provocările viitorului” organizată de Asociaţia „Pro

                   Democraţia”

6 aprilie      – Teatru „Piatra din casă” prezentat de Teatrul Municipal Bacovia, Bacău

          – spectacol inclus în programul şcolar „Şcoala …altfel”

7 aprilie -„Creangă la el acasă” – manifestare organizată de Colegiul Tehnic „Ion Creangă”

13 aprilie– Festivalul „Bucuria Luminii” – ediţia a VI-a

– spectacol, demonstraţii şi expoziţie ouă încondeiate, jocuri şi concursuri

1-30 aprilie -Expoziţie de artă tradiţională „Nemţeanca” – realizată de Asociaţia

                     Meşteşugarilor „Nemţeanca” Tg.Neamţ

1-30 aprilie – Expoziţie de pictură prof. Constantin Ciubotaru

1-30 aprilie          – Expoziţii de pictură:prof. Mihai Cuşmir, prof. Gigel Bârliba,prof. Ioan

Munteanu

În fiecare luni:

ora 16,00- Seară de repetiţii: Corul de copii „Vestitorii Bucuriei” al Protopopiatului Tg.Neamţ

ora 18,00 – Seară de repetiţii: Corala „Basil Anastasescu”

În fiecare vineri,ora 14,00      – Atelier handmade – A.T.O.R. Tg.Neamţ

 

MAI

9 mai          –   Ziua Europei

  • Ziua Independentei de stat a Romaniei
  • Ziua Victoriei

15 mai                  –   Teatru pentru copii si elevi „Soacra cu trei nurori” prezentat de Grupul Artistic TAGMA Piatra Neamt – ora 17:00

21 mai                  –   Ziua Eroilor:

23 mai                  –   Concursul formaţiilor artistice din şcoli – organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ – între orele 8,00 – 20,00.

27 mai                  – Pregătiri pentru Concursul de Aerobic-Fitness-Culturism

28 mai – Curs festiv Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Tg.Neamţ

29 mai                  –   Curs Festiv Colegiul Tehnic „Ion Creanga”

1-31 mai               –   Expoziţii de pictură: prof. Mihai Cuşmir, prof. Gigel Bârliba

IUNIE

1 iunie – ZIUA COPILULUI

– Spectacol ad-hoc cu Grupul ATOR Tg.Neamţ şi Grupul Nemesis Tg.Neamţ

– Animaţie, jocuri pentru copii

– Desene pe asfalt

– SPECTACOL NEXT STAR-cu îndrăgiţii actori Vasile Muraru Valentina Fătu, şi

participanţi la acest concurs din zona Moldovei

3 iunie– Film de desene animate pentru copii:„Rio 2”

5 iunie – ProSport şi Competitivitate Cupa Interşcolară, ediţia a VI-a; organizator Clubul

             Sportiv Steel Man

             – înscrierile în competiţie;

   – start concurs:

1.Culturism-60 kg,-70 kg,80kg;

2.Skandenberg -70kg şi 80 kg;

3.Menphisic open – demonstraţie surpriză Roxana Petrea-Bikini Fitness

4.Fitness copii:open11-14 ani/14-18 ani;

5.Body Building Classic

Lansare de carte: Gheorghe Solcan – „Amintiri din copilaria lui Creangă”

9 – 17 iunie –Serbări de sfărşit de an şcolar organizate de şcolile şi grădiniţele din oraş

19 iunie – Curs festiv Liceul „Vasile Conta” Tg.Neamţ

22 iunie – Teatru: Caramitru-Mălăiele „Câte-n lună şi în stele”- cu participarea violoncelistului Adrian Naidin;

24 – Ziua Internaţională a Iei – Spectacol Grup vocal „Romantica” şi Corul de la Vînători,Expunere: „Semnificaţia religioasă a sărbătorii de Sânziene” , Expoziţie de artizanat, Marşul susţinătorilor portului popular

25 iunie – Conferinţă : „Conflictul manegementului în sistemul sanitar”

26 iunie – Ziua Drapelului României

27 iunie Raportul Primarul Oraşului Tg.Neamţ pe anul 2014

1 – 30 iunie – Expoziţie de pictură: prof.Mihai Cuşmir. Prof. Gigel Bârliba

În fiecare luni:

ora 16:00– Seară de repetiţii: Corul de copii „Vestitorii Bucuriei” al Protopopiatului Tg.Neamţ

ora 18:00 – Seară de repetiţii: Corala „Basil Anastasescu”

În fiecare vineri, ora 14:00    – Atelier handmade – A.T.O.R. Tg.Neamţ

IULIE

1 – 31 iulie – Expoziţie de pictură: prof. Mihaela Pravicencu, prof.Ana Maria Margine, prof.

                     Ioan Munteanu, prof. Mihai Cuşmir, prof. Gigel Bârliba

2 iulie – Conferinţa Naţională „Oraşele de azi, oraşele de mâine; Rolul monumentelor istorice

             în dezvoltarea acestora” – sesiune de comunicări, partea I – manifestare cuprinsă în

             programul Festivalului de Artă Medievală „MedievArtFest”

3 iulie – Conferinţa Naţională „Oraşele de azi, oraşele de mâine; Rolul monumentelor

             istorice în dezvoltarea acestora” – sesiune de comunicări, partea II-a- manifestare

           cuprinsă în programul Festivalului de Artă Medievală „MedievArtFest”

5 iulie Expoziţie de grafică Angelica Luca – Vernisaj

6 iulie Deschiderea Şcolii de Vară – Grup.”TAGMA” Piatra Neamţ

20 iulie Spectacol:„Astă seară … chef de râs” spectacol cu Vasile Muraru şi Valentina Fătu

26 iulie –   Spectacol de muzică folk şi poezie la Tg.Neamţ

29 iulie –       Ziua Imnului Naţional

     În fiecare luni:

ora 16:00– Seară de repetiţii: Corul de copii „Vestitorii Bucuriei” al Protopopiatului Tg.Neamţ

ora 18:00 – Seară de repetiţii: Corala „Basil Anastasescu”

In fiecare miercuri si joi –Cursuri organizate de Academia Piticilor din Piatra Neamt ( dans-ora 9,00 ; canto-ora 13,00; pictura)

AUGUST

1-31 august – Expoziţie de pictură: prof. Mihaela Pravicencu, prof.Ana Maria Margine, prof. Ioan Munteanu, prof. Gigel Bârliba; Expoziţie de grafică Angelica Luca

01 august -Spectacol folcloric cu participarea ansamblurilor din cadrul Festivalului Internaţional “Ceahlăul”

04 august – Lansarea cărţii document „Arta sinuciderii” – autor Doru Viorel Ursu;invitată: Ana Maria Cristina Săndulescu

23 august -„Fiii oraşului” – întâlnire cu personalităţi de seamă ale oraşului (scriitori, pictori, sculptori, istorici etc.) – excursie la monumente istorice din judeţul Iaşi (Castelul Ruginoasa şi Miclăuşeni)

Săptămânal – Repetiţii scenetă, în cadrul „Stagiunii de vară”

     În fiecare luni:

ora 16:00– Seară de repetiţii: Corul de copii „Vestitorii Bucuriei” al Protopopiatului Tg.Neamţ

ora 18:00 – Seară de repetiţii: Corala „Basil Anastasescu”

SEPTEMBRIE

1 septembrie – Repetiţii Concurs „Miss Tg.Neamţ 2015” – în cadrul Zilelor Oraşului

02 septembrie -Repetiţie Corala „Basil Anastasescu” – participare la spectacolul dedicat Zilelor Oraşului 2015

03 septembrie – Organizare săli şi expoziţii Zilele Oraşului 2015

Repetiţii Concurs „Miss Tg.Neamţ 2015” – în cadrul Zilelor Oraşului

4 – 8 septembrie ZIUA UŞILOR DESCHISE:

  • Expoziţie cu obiecte tradiţionale – Asociaţia Meşteşugarilor „Nemţeanca” Tg.Neamţ, coordonator ing. Tincuţa Ciubotariu
  • Expoziţie de pictură: prof. Constantin Ciubotariu
  • Expoziţie de pictură „Străjerii Cetăţii” – prof. Mihaela Pravicencu
  • Expoziţie de pictură-acuarelă: ing. Florin Ştefănescu
  • Expoziţie de cartografie: fam. Bîrleanu

5 septembrie – Eveniment prezentare film „Migraţia părinţilor – judeţul Neamţ”;invitaţi: Olga Caia, Tincuţa Ciubotariu, Corul Angeli.

6 septembrie – Conferinţa „Oraşele de azi, oraşele de mâine; rolul patrimoniului cultural prin operele literare ale marilor scriitori”.

9– 10 septembrie – Repetiţii scenetă, în cadrul „Stagiunii de vară”.

11septembrie – Conferinţa internaţională „Istoria românilor şi criza identităţii naţionale. Memorandum-ul de la Neamţ”.

13 septembrie – Spectacol de teatru pentru copii „Cenuşăreasa” din cadrul Manifestării „Stagiunea de vară” 2015.

15 septembrie – Consfătuire cadre didactice – învăţători

16 septembrie – Consfătuire cadre didactice – educatori

19 septembrie – Conferinţă anuală – Alianţa Familiilor din România.

1 – 30 septembrie – Expoziţie de pictură: prof.Ioan Munteanu, prof. Gigel Bârliba

8 Comentarii
  1. dodo spune

    BRAVOOOOO!!!!!! D.na Margo sunteti un om puternic !!!!!.

  2. ioan spune

    Poate ar fi mai bine sa plecati iar in locul dvs sa vina un tanar cu facultate. Nu v-ati gandit la asta, tinerii nu au unde muncii, din cauza unor oameni ca dvs, sau a domnului ala de la Civitas imi scapa numele, care tot asa trebuia sa iasa la pensie de nu stiu cati ani.. Sa va fie rusine ca tineti de scaune si functii !!!Bucurati-va de pensie

    1. cr spune

      La Civitas directorul nu e de iesit la pensie.Dl.Ungureanu are cam 45 ani…dar cred ca faceti confuzie cu dl.Mironeasa.Dar daca Mironeasa ar pleca ..cine credeti ca ar fi in stare sa-i ia locul?????? ARE DL PRIMAR OM COMPETENT PENTRU ASA MUNCA??REZERVA DE CADRE A DOMNULUI HARPA E DE RASU LUMII…Nu zic de PSd……ci de calitatea resurselor umane de doi bani….care cica sunt promovati ca specialisti! RUSINE !!!!ASA CEVA NU A existat in ORASUL asta DE CAND EXISTA PRIMARIE IN ACEASTA LOCALITATE!

  3. ioan spune

    Dumneavoastra aceti parte din categoria celor care daca stiu trei acorduri la chitara ,sunt muzicieni.Daca tot aveti ocazia sa iesiti la pensie,iesiti curat.Nu va mai atribuiti merite care nu va apartin si asa ati deranjat prin atitudine .Oamenii din oras vor Casa culturii sa fie a lor,asa cum era pina si acum 30 de ani.Va luati aliat un om drag ,care nu mai este.Poate si el ar fi avut multe sa va reproseze,dar nu a mai avut timp.Cu spectacole de 70-100 lei biletul nu va mai laudati.Mai cititi o data comentariile la precedentele articole.Cu consideratie,

    1. cr spune

      Timpul trece si alte persoane vor LUA LOCUL CELOR care ies la pensie.Nimeni nu e vesnic..numai ca eu DE CATIVA ANI BUNI ,am mai vazut cum pleaca unii bunicei si in locul lor au vin TAMPITI.FELICITARI DOAMNA MIHAILESCU PENTRU MUNCA ARTISTICA DE O VIATA!CEl care va veni dupa dumneavoastra va fi IN MOD SIGUR…UN MONUMENT DE PROSTIOE DIN REZERVA POLITICA LOCALA.Va doresc in continuare o viata fericita si implinita!

  4. Valentin spune

    Domnule Ioan pana la urma ce va deranjeaza pe dumneavoastra concret ? Pretul biletului e prea mare? Cu ce vreti sa fie platiti artistii de talie mondiala ca Marcel Iures ? Sau sunteti unul dintre aceia care considera ca manelistii sunt muzicieni ? Si ei stiu 2-3 acorduri insa nu cred ca la chitara 🙂 Ce e rau in a pastra curatenia si bunurile din aceasta caladire? Asa cum a spus si doamna director, Casa Culturii nu e toaleta publica. Din pacate bunul simt si curatenia s-au cam dus naibii in tara asta 🙁 Daca tot vorbiti de trecut ne puteti enumera draga domnule Ioan activitatile culturale din 1990 si pana in prezent ? Cred ca spectacolele de calitate incap de cu usurinta pe degetele de la maini doar. Aveti ceva de reprosat directiunii mergeti si o faceti personal. Veniti cu idei. Nu e nimeni perfect dar doar sa schimbam asa pe cineva de dragul schimbarii nu mi se pare o idee favorabila culturii in acest caz. La cat mai multe spectacole cu casa inchisa va doresc.

  5. andrei spune

    Dar chiar asa doamna director…de ce nu ati lasat o tanara dornica sa isi construiasca o cariera (Doamna Trasnea) sa faca o poza sau sa ia un interviu domnului Piersic?daca ati ajuns la pensie si nu vreti sa cedati locul unui alt tanar care sa aiba posibilitatea sa se afirme si sa isi construiasca o cariera frumoasa (asa ca a dumneavoastra de altfel) de ce nu vreti macar sa ii sprijiniti pe tineri?sa ii ajutati?

  6. LIVIU spune

    FOARTE INTERESANTA EVOLUTIA DVS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate