Eveniment rar: Zimbri gemeni, în pădurile din Parcul Natural Vânători- Neamț (VIDEO)

0

Imagini foarte rare cu doi pui de zimbru alăptați de aceeași femelă au fost surprinse recent de camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț.

Potrivit specialiștilor Romsilva, de obicei, femela fată un singur pui de zimbru, hrănit cu lapte timp de un an. La zimbri, cazurile de gemeni sunt extrem de rare.

Administrația Parcului Natural Vânători Neamț continuă bunul obicei de a ne arăta frânturi din lumea zimbrilor care cutreieră pădurile nemțene în libertate:

Romania anului 2018. Pui de zimbru fătat în primăvara acestui an, într-o turma aflată în libertate în zona Crăcăoani. Filmare reusită, cu efort și pasiune, de colegii Răzvan Deju, Cristi Croitoru, Mihail Busuioc și Ioan Mihut, este mesajul care însoţeşte următoarele imagini video, postate joi, 10 mai,  pe pagina de Facebook a Parcului.


La peste două secole de la dispariția sa, zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958. În urmă cu șase ani au eliberate primele exemplare în natură în Ținutul Zimbrului -microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamț (Târgu Neamț și comunele Agapia, Vânători – Neamț, Bălțătești, Crăcăoani).

Numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată a ajuns acum la 36. 12 dintre legendarele mamifere s-au născut în libertate, dovadă că proiectul este unul de succes. În ultimii șase ani, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Supranumită Ținutul Zimbruli, zona a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

*VEZI și:

Ultima suflare a iernii în Ţinutul Zimbrului

Neamț: O altă turmă de zimbri în libertate, surprinsă în zona Crăcăoani

VIDEO: Turmă de zimbri în libertate, în Parcul Natural Vânători- Neamţ

Ţinutul Zimbrului: Imagini extrem de rare cu o luptă între două mamifere legendare

Imagini spectaculoase cu zimbrii care umblă liberi, în Parcul Natural Vânători Neamţ 

FOTO HUB: Fotografii spectaculoase din Ținutul Zimbrului

INEDIT: Ținutul Zimbrului, în TOP 100 Destinații Sustenabile din lume!

Ținutul Zimbrului a fost desemnat DESTINAȚIE ECOTURISTICĂ!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate