Fântână arteziană din carosabil, deși pe zeci de străzi e sistată furnizarea apei potabile

1


Astăzi, 24 noiembrie, timp de mai bine de o oră și jumătate, în fața Casei Culturii din Târgu Neamț a curs apa la vale, deși pe zeci de străzi a fost sistată furnizarea apei potabile. Trecătorii păreau nedumeriti cum de s-a format acea fântână arteziană din carosabil, mai ales că robinetele lor au fost secate pe tot parcursul zilei.

Fiind veche de zeci de ani, se pare că întreaga instalație de apă de pe raza orașului abia mai face față, situația de mai sus fiind a treia avarie la care au intervenit cei de la Apaserv astăzi. Problema a apărut la un bloc din zona Casei Culturii, iar pentru a repara acea avarie a fost necesară golirea conductei de apă, golire care se face printr-un hidrant subteran (cel din care a izvorât apa în filmare).

Conductele de apă din zona respectivă sunt din anii 70, de când au fost construite blocurile. Durata lor de viață este expirată de mai bine de 5-10 ani, însă proprietarul lor nu le-a schimbat. Precizăm că toată infrastructura este dată în administrare către Apaserv, care are obligația să o repare, nu să o schimbe.

Sperăm că târgnemțenii nu vor regăsi aceste pierderi în următoarea factură.

Reporter/ Editor montaj: Andreea Trăsnea

Operator imagine: Dacian Aniței

1 Comentariu
  1. Lucian spune

    Paștele mamii lor de handicapati!!! Are obligația să o repare, sa ceară bani pentru întreținerea instalațiilor dar și pentru pierderi. De parca e vina mea ca nu-s în stare să fie eficienti. În condițiile în care e al nabii de scumpă apa la Tg. Neamt. Zici ca vine de pe lună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate