Ia atitudine! ”Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Târgu Mureș”

0

Din Iași au pornit nenumărate acțiuni în istoria construcției naționale și din Iași începe, și de data aceasta, primul eveniment civic de anvergură organizat în Moldova:  ”Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Târgu Mureș”.

Evenimentul are loc în perioada 8-10 septembrie. Este inițiat de un grup de inițiativă format din ieșeni care au decis să ia atitudine față de promisiunile încălcate în repetate rânduri de guvernanți și politicieni, referitoare la începerea lucrărilor la autostrada A8 (Ungheni – Iași – Tg Mureș).

Acțiunea este una de anvergură și presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iași – Tg Mureș, cu opriri în principalele localități de pe traseu și cu organizarea de conferințe de presă la Iași și Tg. Mureș, precum și a unui spectacol artistic în Piața Unirii, în data de 8 septembrie. La marș vor lua parte, după estimările prezente, un autocar și un număr însemnat de autoturisme și motociclete, potrivit unui comunicat de presă.

Prin organizarea acestui eveniment grupul de inițiativă de la Iași, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația țării.

Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine și că este imperativ ca ea să implice demararea lucrărilor de construcție la această autostradă, singurul lucru care poate rămâne mărturie a progresului, peste alte veacuri, pentru generațiile viitoare.

Concret, inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.

Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul cu impact pozitiv, atât asupra populației, cât și asupra autorităților, astfel încât să determine includerea în bugetul pe 2018 a fondurilor necesare demarării autostrăzii.

Acesta este primul dintr-o serie de evenimente prin care grupul de acțiune civică de la Iași intenționează să continue demersurile acțiuni ferme, prin care să determine măsuri corecte de gestionare a unui proiect strategic ce privește, în fond, dezvoltarea întregii țări. În acest sens există deja o petiție online, pe care cetățenii sunt invitați să o semneze. De asemenea, autoritățile locale sunt invitate să se alăture inițiativei, pentru că doar împreună se pot face schimbări majore, în bine, se arată într-un comunicat de presă.

Caravana „Moldova vrea Autostradă” ajunge la Târgu Neamț sâmbătă, 9 septembrie, în jurul orei 11.00, după care participanții se vor deplasa către Borsec, Gheorghieni (prin Tulgheș) și Târgu Mureș.

Consider că trebuie să ajutăm acest grup fără apartenență politică, să aibă succes în demersul lor. Târgu Neamț este orașul direct implicat în acest sens, ar fi culmea să nu facem nimic! Domnul primar Harpa a spus că susține acest demers civic. De altfel, vor fi contactați și primarii din Pipirig, Vânători- Neamț, Agapia, Petricani, Grumăzești. Domnul primar din Timișești și-a dat acordul telefonic, urmând să ne întâlnim în cursul săptămânii, pentru a semna susținerea”, ne-a precizat Elena Didilă, responsabilă pentru zona Neamț.

Detalii AICI (CLICK)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate