Loc de casă pentru tinerii din Târgu Neamț. Consiliul Local a făcut primul pas pentru punerea în aplicare a Legii nr.15/2003

2

Deși încă din anul 2003 există o lege care prevede că tinerii pot fi sprijiniți de Consiliul Local prin concesionarea unei suprafețe de teren în vederea construirii unei locuințe proprietate privată, până în momentul de față mai toate autoritățile publice locale din județul Neamț și nu numai au făcut abstracție de existenta acestei legi.

Surprinzător, la Târgu Neamț se fac primii pași pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, astfel încât visul tinerilor normali din punct de vedere financiar (tata nu e patron, mama nu i-a lăsat casa moștenire) să se transforme în realitate în viitorul apropiat.

În ședința ordinară de miercuri, 31 august, Consiliul Local al orașului Târgu Neamț a aprobat un proiect de hotărâre privind numirea unei comisii de analiză,  în baza Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat  tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Din comisie vor face partea consilierii locali Andrei Aciocârlănoae și Paul Borș, alături de funcționarii publici Daniel Amihăilesei, Ion Rusu și Constantin Bodaproste.

În termen de 60 de zile de la data constituirii comisiei, cei 5 membri au datoria de a identifica și inventaria terenurile din domeniul privat al orașului Târgu Neamț, situate în intravilanul localității, care sunt disponibile și libere de sarcini, pentru a stabili zona care ar putea fi parcelată și concesionată tinerilor în vederea construirii casei mult- visate.

Comisia analizează de asemenea anual, după efectuarea inventarierii anuale a domeniului privat al Oraşului Tirgu Neamt, lista terenurilor disponibile şi propune alocarea unor suprafeţe aflate în intravilanul oraşului în vederea actualizării situaţiei terenurilor disponibile pentru aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 15/2003 ( inventarul terenurilor disponibile se analizează si se validează prin hotărâre a consiliului local).

Așadar, comisia nou înființată va trebui să propună legislativului parcelarea terenurilor disponibile pentru constituirea de noi loturi cu destinaţia de Loc de casă.

După ce vor fi stabilite terenurile puse tinerilor la dispoziție, membrii comisiei de analiză vor analiza solicitările depuse la Primărie de către tinerii care vor pământ pentru a-și construi propria locuință.

Primul pas a fost făcut, așteptăm cu interes să fie pusă în aplicare până la capăt Legea nr 15/2003 și la Târgu Neamț, lege care dă o șansă tinerilor mai puțin înzestrați financiar să prindă rădăcini pe meleagurile natale.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. AR spune

    Pai orasul nu are plansele actualizate cu toata suprafata dupa destinatii?? Din planse rezulta clar locurile construibile si suprafata acestora.Ce sa mai caute comisia cand deja locurile sunt evidentiate pe harta orasului!! ACU CATIVA ANI DL PRIMAR A ANGAJAT FIRMA ING AFRASINEI SA-I FACA CADASTRARE ,MASURARE..PLANIMETRIE..ETC.DIN ACEASTA SITUATIA REZULTA EXACT LoCATIILE LIBERE SI CONSTRUIBILE .Cam asta TREBUIE S A FACA COMISIA,….sa se uite pe planse!

  2. Vera spune

    Daca aveti spatiu este cel mai simplu statul…..sa construiasca ANL..uri si fara spaga la cheie….si pentru copii care vin din casele de orfelinat ……NU de patroni….pentru tineretul care se trage din fam.fara buget ….si chirille sa fie mici ca sa poata sa se descurce…sa isi formeze o familie….nu sa se chinuie prin strainatate…pentru ca nu oferiti nimica ….pentru tineret…Rusine….scuzati scrisul tastatura nu este in RO.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate