Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 23 ianuarie 2019
  • :
  • :

Marșul motorizat a adus la masa discuțiilor asociațiile civice și conducerea CNAIR. Moldova vrea AUTOSTRADĂ!

În urma Marșului motorizat spre București realizat pe 19 mai a.c., pentru construirea de autostrăzi în Moldova, au avut loc primele discuții oficiale între reprezentanți asociațiilor civice și conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Întâlnirea s-a desfășurat joi, 6 iunie, la sediul CNAIR București. Din partea asociaților civice care cer autostradă în numele Moldovei, au participat Cătălin Urtoi – ”Impreună pentru A8”, Dan Radu- ”Moldova vrea autostradă” și Ionuț Ciurea – „Pro Infrastructură”, iar din partea CNAIR – directorul general Narcis Neaga și o echipă de directori generali adjuncți din subordinea acestuia.

CNAIR promite licitarea pentru toate tronsoanele A8 până în decembrie și anunțarea câștigătorilor studiilor de fezabilitate pentru toate tronsoanele A7 într-o lună, în condițiile în care evaluarea a depășit deja un an de zile.

Ce s-a stabilit mai exact în cadrul întrunirii, se precizează într-un comunicat Împreună pentru A8:

  1. S-a emis un termen clar pentru licitatiile de reactualizare a studiilor de fezabilitate (SF) în trimestrul 4 al anului 2018, pentru toate tronsoanele A8, respectiv Ungheni – Iași – Tg. Neamț, Tg. Neamț – Ditrău și Ditrău -Tg. Mureș. A fost confirmat faptul că sunt alocări bugetare pentru aceste SF-uri.

  2. S-a avansat un posibil termen pentru declararea câștigătorilor la licitațiile pentru SF și proiectare pentru toate cele patru tronsoane ale A7 – Suceava -Ploiești, în luna iulie, și a firmei de construcție pentru construirea în regim de autostradă a centurii orașului Bacău – final de iunie 2018.

  3. Începând de vineri, 8 iunie 2018, consilier pe probleme tehnice al Directorului General CNAIR va fi profesorul Nicolae Boțu, de la Facultatea de Construcții, Universitatea Tehnică Gh. Asachi Iași, care se va ocupa și de A7 și A8.

  4. S-au stabilit, în premieră, o comunicare directă între asociațiile civice ”Impreună pentru A8”, ”Moldova vrea autostradă” și ”Pro Infrastructură” și conducerea CNAIR, și posibilele întâlniri viitoare, pe subiecte privind A7 și A8.

ziar piatra neamtUn comentariu la “Marșul motorizat a adus la masa discuțiilor asociațiile civice și conducerea CNAIR. Moldova vrea AUTOSTRADĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *