Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
  • :
  • :

Musafiri din 6 ţări la Târgu Neamţ, prin proiectul internaţional „Youth – event organisers”

Târgu Neamț este o locație de interes și pe harta proiectelor Erasmus +.

În perioada 25 iunie – 3 iulie, Asociația Puzzle OptimEast a găzduit la Târgu Neamț 30 de tineri din șase țări: Letonia, Grecia, Croația, Polonia, Turcia și România, în cadrul proiectului Youth – event organisers”.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Pe parcursul mobilității tinerii au avut ocazia să afle mai multe despre organizarea de evenimente, despre ce presupune a organiza un eveniment, care sunt etapele, care sunt membrii echipei, cum pot face o analiză a evenimentului pe care îl planifică.

„Pentru a cunoaște mai bine cultura celorlalți tineri participanți la proiect, au avut loc trei seri interculturale.

De asemenea, tinerii au fost implicați în cadrul Festivalului Medieval ce a avut loc în perioada 29 iunie- 1 iulie la Târgu Neamț. Pe parcursul săptămânii au planificat activități, ateliere, prezentări, joculețe, scenete pentru a le pune în scenă la final de săptămână”, precizează Viorela Chiper- președintele Asociației Puzzle OptimEast.

Tinerii din cele șase țări și voluntarii Puzzle OptimEast au participat de deschiderea evenimentului și au organizat un atelier de hand-made și o bibliotecă vie în parcul de la Cetate. Aceștia au purtat costume din epoca medievală specifice țărilor de proveniență, întregind tabloul Zilelor Cetății Neamț, alături de străjerii și domnițele Târgului.

Sâmbătă seara au participat la concertul susținut de Lupus Dacus, la Casa Culturii „Ion Creangă”.

„Din cauza vremii nefavorabile, restul activităților planificate nu s-au desfășurat în tabăra medievală, spre dezamăgirea tuturor, ci în locația unde au avut loc și activitățile de pe parcursul săptămânii.

Unul din aspectele pe care le-au înțeles participanții la proiectul Erasmus+ a fost faptul că tot timpul trebuie luați în calcul factorii externi – vremea pentru evenimentele în aer liber, în momentul în care se organizează un eveniment. Și este recomandat a avea un plan B pentru orice eveniment/situație”, ne-a precizat președintele Puzzle OptimEast.

La final de proiect, tinerii au făcut o trecere în revistă a tuturor rezultatelor de pe parcursul săptămânii și au realizat un ghid de bune practici în organizarea unui eveniment.

Îi așteptăm cu soare, în calitate de turiști, alături de prieteni și familii, la următoarea ediție a Festivalului Medieval de la Târgu Neamț!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *