O șansă pentru tineri, stârpită de consilerii locali

6

Pe principiul „ce să-i mai școlim, că și-așa pleacă din oraș”, consilierii locali au refuzat să acorde unor tineri din Târgu Neamț șansa de a se specializa ca manageri de evenimente.

Din cei 15 consilieri prezenți la ultima ședință ordinară, patru au votat împotrivă, respectiv Mihaela Vrânceanu, Boca Ioan Doinel, Marian Cozma și Mihai Buruiană de la PNL, iar Gheorghe Trofin și Traian Humulescu s-au abținut. Vicele de Târgu Neamț nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Proiectul de cooperare europeană, intitulat Green Event Management (G.E.M.), presupune calificarea a 5 tineri din Târgu Neamț, 5 din Italia și 5 din Spania ca manageri de evenimente. Cei de la poalele Cetății Neamț și-ar putea mai apoi găsi un job în domeniu, sprijinind astfel un  obiectiv prioritar pentru orașul Târgu Neamț, și anume dezvoltarea turismului de calitate.

Valoarea proiectului G.E.M. este de 155.142 euro, distribuită astfel:

 59.174 euro – Sistema Ambiente (cofinanțare 14.793,5 euro/ 25%);

 44.445 euro – Orasul Tirgu Neamț (cofinanțare 11.111,25 euro/ 25%);

 51.523 euro – Asociation Juvenil Socio Cultural Trotamundos (cofinanțare 12.880,75 euro/ 25%).

Mai multe detalii aflați de la Geanina Fedeleș, consilier personal al primarului Daniel Harpa:

 Reporter: Andreea Trăsnea

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniței

 

 

 

 

6 Comentarii
 1. cr spune

  Cine sunt tinerii din oras SOMITATIN IN DOMENIU care trebuiau specializati?? Turism pentru beizadele sau specializare??? vreau detalii ffff exacte!

 2. CC spune

  Suspiciunile de genul celor ridicate de CR in comentariul anterior sunt dovada unui conservatorism exacerbat. Refuzam sa ne promovam tinerii, fara ca macar sa ne interesam care sunt criteriile pe baza carora ar fi acestia selectionati. Consilierii refuza sa aprobe cofinantarea de cca.11.000 de euro pentru un astfel de proiect. Dar oare ar avea aceeasi atitudine daca ar fi vorba de cofinantarea unor activitati cu scop de publicitate electorala sau de promovare a intereselor de grup? Nu cumva se tem dumnealor sa nu fie inlocuiti de tinerii cu o pregatire profesionala mult mai solida decat a domniilor lor? Stiu dumnealor macar numarul olimpicilor din scolile targ-nemtene? Cunosc domniile lor in ce proiecte (tot cu fonduri europene) sunt implicati tinerii din scolile si liceele noastre? Poate ar trebui ca echipa de proiect sa elaboreze un ghid special pentru domnii consilieri si sa ataseze o serie de schite si definitii specifice proiectelor cu fonduri europene, nu de alta, dar pana se schimba echipa din Consiliul local avem sansa sa mai ratam, ca oras, atragerea catorva sute de mii de euro . Domnilor consilieri, decat sa aruncati bani pe ajutoare sociale acordate in proportie de peste 35% persoanelor apte de munca, dar care refuza prestarea oricarei activitati in folosul comunitatii, pe motive mai mult sau mai putin inchipuite, sau pe inlocuirea bordurilor (dupa reteta bine-cunoscuta a marilor orase),mai bine ati redirectiona acesti bani acolo unde ar da si ceva roade.

  1. cr spune

   Turism trebuie facut pe bani privati nu pe banii publici.INCA NU STIIU CINE SUNT ACELE SOMITATI ,CARE TREBUIE TRIMISE SA SE SCOLEASCA IN AFARA .DUPA CUM VAD EU ,CA SA AJUNGA SEFI IN TARGU NEAMT E SUFICIENT SA FII MEMBRU DE PARTID,SA DAI CEVA SPAGA CUI TREBUIE SI TE PUN DIRECTOR LA ..SCOLI,SPITALE,LA ECO.LA PIATA..ETC..ETC….Astia au fost cumva scoliti in afara de au fost promovati ?? Sa nu uit….TRUTA JUNIOR A LUAT NOTA 1 LA EX DE SEF LA CASA DE SANATATE..PE ASTA CINE L-A SCOLIT DE A FOST PROPUNEREA LUI ARSENE PENTRU O ASA POZITIE???PARAREA MEA E CA ..BINE AU FACUT CONSILIERII CA AU VOTAT CONTRA ACESTOR PROSTII! PE MINE NU M-A CONVINS NIMENI CA DACA NU ESTI SPECIALIZAT AFARA, NU ESTI BUN SA FII FOLOSIT IN INTERIOR LA CEVA.E plina tara de IMPOSTORI CARE SE CRED SPECIALISTI..SI DE PE URMA LOR NU IESE NIMIC.NIMIKKKKKKKKKK….DOAR AERE SI PRETENTIII.90% DIN ASA ZISII SPECIALISTI ,SUNT DE FAPT IMPOSTORI CU DIPLOME SI POSTURI CUMPARATE,adevarati paraziti prin birourile statului!!Oare dl.primar imi da dreptate sau crede ca tara asta va merge inainte doar cu cei cu nota 2 la bac sau care copiaza,cu as zise facultati si cu diplome obtinute pe bani si posturi cumparate in institutiile statului??CAND CITESC CV-URILE CELOR care trebuiesc sa fie trimisi la specializare???DE IMPOSTORI E PLIN TARGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU………am dreptate ????

 3. Marius Andone spune

  Se pare ca mentalitatea targnemtenilor e inca la un nivel mediocru, daca se gasesc si persoane care sa puna la indoiala un proiect pentru SCOLARIZARE A TINERILOR, draga domnule care va dati cu parerea, din punctul dvs. de vedere treaba merge brici se pare si nu avem nevoie de nimic. Felicitari initiatorilor, astazi 5, maine 50, si tot asa pana toti tinerii din Targu Neamt vor avea o sansa adevarata spre o viata mai buna. Pana nu vom invata sa fim mai toleranti si sa acceptam lucrurile bune facute de altii nu vom progresa deloc, citesc comentariile de mai sus si observ cu cata rautate sunt scrise. Ce are domnule un proiect de SCOLARIZARE? In loc sa va bucurati ca lucrurile in Targu Neamt o iau intr-o directie buna dvs. huliti orice fel de initiativa, de asta nu merge nimic pe nicaieri, ca sunt romani ca dvs. care „se pricep la toate” in loc sa zica „FELICITARI” gasesc nod in papura pentru orice proiect. Sa va fie rusine, „domnule”!

 4. Geanina Fedeles spune

  Raspuns pentru CR: Tinerii care pot fi calificati vor fi alesi printr-o procedura stabilita in cadrul proiectului (deci avizata de finantator) TRANSPARENTA SI PUBLICA. Un criteriu esential este acela de a fi vorbitori de limba engleza, deoarece activitatile proiectului se desfasoara in aceasta limba.

 5. paulica j . spune

  Rasul ala de doinel boca cu d&d care face o gramada de evaziune cu ornarile lui de oligarh la nunti ala sa gasit !!!! Rhasu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate