Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
 • :
 • :

Autoritățile și oamenii legii, în alertă. Măsuri speciale după bătaia cu topoare și pari între romi, la Târgu Neamț

Conflictul fără precedent din orașul Târgu Neamț, care s-a petrecut în seara de joi, 5 iulie, a determinat autorităţile locale şi oamenii legii să ia măsuri drastice pentru a preîntâmpina noi astfel de evenimente.

Vineri, 6 iulie, la solicitarea primarului Daniel Harpa, s-au întrunit de urgență membrii Comisiei de ordine și siguranță publică, șeful Poliției orașului și cel al Jandarmeriei Târgu Neamț, consilierii locali, primarul comunei Vînători- Neamț și reprezentanți ai Poliției Locale Vînători-Neamț. Au discutat acest subiect devenit viral și au căutat variante și măsuri imediate pentru prevenirea unor astfel de situații și pentru a oferi cetățenilor orașului certitudinea că suntem în siguranță.

Patrule mixte vor supraveghea orașul 24 de ore din 24 în următoarele 30 de zile, cel puțin.

Practic, câte șase polițiști de la Ordine Publică au început să monitorizeze situația în stradă, față de doi, câți erau la momentul izbucnirii conflictului între rromi. Lor li s-au alăturat polițiști locali și jandarmi.

Suplimentarea forțelor de ordine este principala cale de a stopa astfel de nelegiuiri care nu fac cinste orașului și zonei. Din păcate, la nivelul orașului Târgu Neamț, Jandarmeria, și nu numai, se confruntă cu o problemă acută de personal. De altfel, aceeași situație se regăsește pretutindeni în țară. Forțele de ordine de care dispune orașul fac însă tot ce le stă în putință pentru a reda cetățenilor sentimentul de siguranță.

S-au propus inițierea unor campanii în mediul online de prevenire și conștientizare a fenomenelor precum cerșetoria. Amintim că printre participanții la conflict s-au numărat mulți copii de etnie romă, minori din Vînători-Neamț pe care târgoveții îi văd zi de zi pe străzile orașului, la cerșit. Iată că aceștia înaintează rapid, de la o mână întinsă către violență și fapte penale.

Autoritățile de la Târgu Neamț și Vînători- Neamț au fost de acord că legislația privind ajutoarele sociale este prea permisivă și că anumite modificări ar fi benefice, pentru cazurile când beneficiarii comit nelegiuiri. La inițiativa consilierului local Ciprian Bârsan, s-a decis lansarea unei petiții  online în acest sens. Se va insista și la parlamentarii care provin din Neamț pentru susținerea acestor modificări legislative.

Toate discuțiile dintre autorități și oamenii legii le puteți urmări în următorul material video:

Amintim că romii din cartierul Tăbăcari s-au luat la bătaie cu cei din comuna Vînători- Neamț în plină stradă, atacându-se reciproc cu topoare, pari și orice altceva au putut să smulgă de pe marginea drumului.  La încăierare au participat și femei, dar și copii. Scandalul ar fi pornit după ce doi bărbaţi au revendicat paternitatea aceluiaşi copil, încă nenăscut. (detalii de la fața locului și video aici- click)

Peste 50 de persoane participante la bătaie au fost identificate până acum de oamenii legii. 25 de indivizi s-au ales cu dosar penal, iar cercetările continuă în acest caz.

Andreea Trăsnea
4 comentarii la “Autoritățile și oamenii legii, în alertă. Măsuri speciale după bătaia cu topoare și pari între romi, la Târgu Neamț

 1. Radu

  Și care sunt măsurile speciale, o campanie online de prevenire a cerșetoriei și o petiție? Atât wow mulțumim domnule primar și dragi consilieri. Deja mă simt în siguranță? Nu e personal, dar acela care e ce face? Sta la cutie la primărie sau in parc de nu sunt in permanenta polițiști la piata acolo unde se aduna rromi la gang? Mă refer ziua, ție și frica să lași un copil să meargă pe acolo.

  Raspunde
 2. Alex

  Hai ca scuzele jandarmeriei le-am vazut. Si am ajuns la concluzia ca jandarmeria apara HOTIA!!!
  Politia locala ce face? Nici ei nu are efective? S-au acolo erau la crasma? Nu mai stim nimic de acei politai locali prinsi beti in timpul serviciului??!!
  Nu stim nimic de cine plateste pagubele??

  Raspunde
 3. marcela

  Romania e o tara frumoasa si cu reguli san prosti la conducere care nu stiu sa aiba grija de ia. În românia nu o sa fi nici o data in siguranta din cauza băuturi foarte multa lume consuma alcol si sânt dezichilibrati mental nu au frica nici bun simti nu sat educați pentru ca statul nu investește în inteligentă lor asa ca daca azi se intampla asa ceva bătăi e abuzul de alcol care românul îl consuma in exces.

  Raspunde
 4. Musteata

  Sunt un jandarm in rezerva cu grad de sergent,un domn vorbea de spiritul civic!Domnilor oamenilor le este teama sa intervina in astfel de situatii,au copii de crescut au familii de intretinut!Personal fiind tanar am facut multe greseli insa in urma spiritului civic m_am ales cu un dosar penal si am si perdut procesul asta chiar daca acei indivizi erau inchisi la penitenciarul Baca datorita unor fapte de furt si violenta!Pentru mine viata a mers inainte si din asta am invatat ca este mai bine sa_ti vezi de treaba ta mereu!Totusi ganditiva ce s_ar fi intamplat daca in zona ar fi copii sau poate chiar copiii dumneavoastra,cum a_ti reactiona!?Sper sa gasiti o solutie care sa poata fi si pusa in practica!Personal eu daca ar fi ca,copilul meu sa fie agresat de astfel de persoane nu m_as mai gandi la lege si a_s face orice pentru_ca asta sa nu se mai intample.Taiatile ajutoarele sociale,punetii la munca,formati o echipa de interventie rapida in cadrul politiei Tg.Neamt.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *