Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
  • :
  • :

Păstor salvat de scafandri din OZANA, a decedat a doua zi, tot la locul de muncă

Un păstor sextagenar din comuna Timișești, Neamț a fost salvat de pompieri și scafandri în timpul viiturii. A scăpat cu bine din apele învolburate ale Ozanei, dar moartea nu poate fi păcălită de prea mult ori. Ciobanul a decedat a doua zi, din cauze pe care încă nu le cunoaștem, pe când se afla cu oile la pășunat.

foto: Lucian Iancu

Sâmbătă, 30 iunie, în timpul potopului de la Neamț, bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost surprins de o viitură.

A rămas captiv pe o insulă, între apele Ozanei, pe raza comunei Timișești, alături de un câine și circa 200 de ovine.

În urma unei intervenții extrem de dificile, care a durat aproape 5 ore, pompierii militari și scafandrii au reușit să îl salveze. Misiunea s-a executat corespunzător, ciobanul neavând nevoie de internare într-un spital.

A doua zi însă, stăpânul stânii l-a trimis din nou cu oile, pe un imaș din satul Dumbrava. 

Un bărbat care locuia în apropiere l-ar fi găsit fără suflare și a chemat Ambulanța. Ciobanul a ajuns în stare de inconștiență la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț, în jurul orei 17.30. Ar fi consumat băuturi alcoolice, potrivit unor surse neoficiale… După circa o jumătate de oră, a fost declarat decedat.

Cadrele medicale au solicitat sprijinul polițiștilor pentru identificarea persoanei. „Polițiștii au stabilit că este vorba de un bărbat de 66 de ani din Timișești, care s-ar fi aflat cu ovinele pe o pășune din localitate. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs decesul. Cadavrul a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Corpul nu prezenta urme de violență pe suprafața exterioară.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Robert Costan.

Cert este că decesul păstorului nu a fost violent și nici nu are legătură cu situația de sâmbătă, 30 iunie, când a fost salvat de pompieri şi scafandri.

În apele învolburate ale Ozanei, păstorul de la Timişeşti păcălise moartea, cu ajutorul salvatorilor. Minunea n-a durat mult, căci… parcă i-a fost scris să moară, oricum.

Andreea T.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *