Scrisoare de mulţumire din partea Asociaţiei „În Munţii Neamţului”

0
Foarte rar se întâmplă ca organizatorii unui eveniment să mulţumească celor implicaţi, inclusiv presei, după ce se văd cu sacii în căruţă. Ei bine, în urmă cu scurt timp a ajuns la redacţia noastră o scrisoare de mulţumire din partea Asociaţiei „În Munţii Neamţului”, reprezentată de preşedintele Neculai Luca. Cuvintele aşternute pe hârtie de către acesta confirmă faptul că festivalul recent desfăşurat a fost unul făcut cu suflet, nu doar ca să se bifeze încă o activitate în calendarul ONG-ului şi al oficialităţilor invitate:
„Sunt născut şi crescut în această frumoasă grădină a Maicii Domnului care este România.

Să fii român înseamnă să-ți iubești credința strămoșească în care te-ai născut, martirii și eroii neamului tău, să-ți iubești tradiția, cultura și oamenii mari pe are i-a dat acest pământ românesc, cât mai ales să iubești necondiționat în ciuda tuturor evenimentelor țara ,,de astăzi” pe care ai putea s-o ridici.

RESPECTĂ-I ȚARA ALTUIA, IAR PE A TA IUBEȘTE-O!
TE IUBIM, ROMÂNIA!

Festivalul tradițional de muzică, poezie și cântece patriotice din ținutul Neamțului  „PUI DE LEI – NOI SUNTEM ROMÂNI” ce a avut loc pe 16- 17 septembrie2017 la Monumentul Eroilor din satul Nemțișor, com. Vînători Neamț, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, în parteneriat cu Primăria comunei Vînători Neamț și Inspectoratul Școlar  Județean Neamț și-a propus cultivarea dragostei nemărginite față de țară, de înaintași, a credinței strămoșești, a respectului și a recunoștinței pentru eroii neamului românesc. ,,Eroii nu mor niciodată, dar mor când îi dăm uitării!”

Fără ei nu era trecutul, prezentul acestei țări și viitorul.

S-au jertfit pe câmpurile de luptă ,,ca adevărații mucenici ai lui Dumnezeu”, aşa cum au fost numiți de vrednicul de pomenire Arhimandrit Iustin Pîrvu – un mare sfânt și patriot al României care se roagă din ceruri pentru noi și care ne-a ajutat în construirea Monumentului  (mausoleul) Nemțișor și a celor 14 sfinte cruci și a Festivalului care îi va purta numele.

La Festivalul-Concurs de la Nemțișor ,,Noi suntem români” au participat copii, tineri, profesori, învățători și preoți de la Liceul Tehnologic ,,Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători- Neamţ, Școala Generală Tașca, Școala Generală Dumitru Almaș -Negrești, Liceul Cartianu P.Neamţ, Școala Generală Timișești, Liceul Tehnologic Oglinzi, Școala Generală Răucești Nr.1, Liceul Tehnologic Ion Creangă Pipirig, Seminarul Teologic Veniamin Costachi – Mănăstirea Neamț, corul Schitului Vovidenia, corul Vânătorii lui Ștefan cel Mare com Vînători Neamț, Ansamblul de dansuri Florile Ceahlăului – com. Ceahlău, Ansamblul de dansuri ,,Dor Vînătorean” – com. Vînători Neamț, Fanfara Școlii Generale Răucești Nr.1, care au oferit publicului prezent  și invitaților o adevărată lecție de patriotism.

Invitați speciali au fost elevii de la Centrul Social Elena Doamna Piatra Neamț.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui festival, membrilor Asociației ,,În Munții Neamțului”, Consiliul Județean Neamț, Primăriei Comunei Vînători Neamț, Inspectoratului Școlar Județean Neamț, voluntarilor, sponsorilor și participanților (elevi, tineri, profesori, învățători, preoți) și invitaților de onoare: dl. Prefect al Județului Neamț – Panait Vasile, Consiliul Județean Neamț – dl. vicepreşedinte Asaftei Ioan, Senatului României prin doamna senator Emilia Arcan, Camerei Deputaților prin dl deputat Dănuț Andrușcă, Mitropoliei Moldovei și Bucovinei prin Părintele Profesor Vizitiu și Părintele Protopop Axinteoi Nicolae, Inspectoratului Școlar Județean Neamț prin dl. Inspector general Virel Stan, dl. Inspector Roman Romeo care a fost şi preşedintele juriului și dna. inspector Elena Preda, mass – mediei, Direcției Silvică Județeană Neamț, primarilor din comunele Răucești, Timișești și în special doamnei primar Adriana Petrariu şi domnului viceprimar Coşofreţ Vasile care au fost au fost trup şi suflet pentru reuşita acestui festival şi tuturor invitaților și concurenților precum și familiei Ing. Arhitect Ion și Laura Nicolae, cât și membrilor juriului.

Câștigătorii au fost răsplătiți cu premii la fiecare secțiune: muzică, poezie, cântece patriotice, montaje literar-artistice. Ei vor reprezenta județul Neamț la diferite manifestări în anul 2018.

Dorim cu ajutorul bunului Dumnezeu ca acest festival, în 2018, să devină unul național cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea din Decembrie 1918 și să poarte numele marelui sfânt și patriot al ortodoxiei românești, Arhimandrit Iustin Pârvu.

Festivalul a fost un proiect realizat de Asociația În Munții Neamțului cu sprijinul Consiliului Județean Neamț”.

 

Cu deosebită recunoștință,

Neculai Luca, Președinte al Asociației ,,În Munții Neamțului”

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate