Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 23 ianuarie 2019
 • :
 • :

Târgu Neamț: 42 de maidanezi, capturați în doar câteva zile. Câinii pot fi adoptați!

Ample acţiuni de capturare a câinilor fără stăpân din Târgu Neamţ se desfăşoară în aceste zile. Astăzi, 12 iunie, 42 de exemplare culese de hingheri de pe străzile orașului erau în adăpostul din Pometea.

„Desfășurăm o campanie zilnic, timp de două săptămâni, și am făcut eforturi deosebite pentru a aloca fondurile necesare pentru strângerea câinilor comunitari. Bugetul local este limitat, însă trebuie să acționăm, în baza numeroaselor sesizări făcute de cetățeni. Țin să îi mulțumesc domnului Costel Boroianu- noul director al CIU, pentru modul în care își desfășoară activitatea”, a precizat primarul Daniel Harpa.

În prezent, maidanezii capturați se află la adăpostul de câini administrat de Centrul de Întreţinere Urbană (CIU), societate subordonată Consiliului Local.  După extindere, padocul poate caza 62 de exemplare. Acolo, beneficiază de hrană, curățenie,  vaccinare, deparazitare internă și externă, microcipare ș.a., dar nu şi de iubire.

Fiecare cățel în parte așteaptă să fie revendicat ori adoptat. În caz contrar, va fi eutanasiat în termen de 14 zile de la capturare, conform legii.

Suntem de acord cu strângerea lor de pe străzi, fiindcă ar putea reprezenta un pericol pentru copii, pentru bătrâni, pentru oricine. Dar să nu uităm că sunt doar nişte suflete amărâte, care n-au nicio vină că au fost abandonate şi lăsate să supravieţuiască singure, pe stradă. Tocmai de aceea, CIU Târgu Neamț, în parteneriat cu ZiarTârguNeamț.RO lansează o campanie de adopție a câinilor fără stăpân.

Oricine are nevoie de un prieten pe viață poate veni să-l cunoască la adăpostul de câini din Târgu Neamț. Este amplasat la ieşirea din oraş spre Suceava, pe strada Mărăşeşti, în apropierea fostei gropi de gunoi.

Puteți vizita exemplarele de luni până vineri între orele 10.00- 18.00, iar sâmbăta și duminica între orele 8.00- 10.00. Dar, şi mai important, oricine poate adopta un suflet, gratuit, potrivit normelor metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Cei interesați să afle și alte detalii, pot suna la CIU- tel. 0747162848.

Iubiți și câinii vagabonzi!

Andreea Trăsnea
10 comentarii la “Târgu Neamț: 42 de maidanezi, capturați în doar câteva zile. Câinii pot fi adoptați!

 1. Ciucanu Ana

  În cazul în care nu sunt adoptați, de ce îi eutanasiați? Nu ar putea trăi și ei în adăpost???

  Raspunde
  1. Andreea Trăsnea Autor

   Sunt găzduiţi 14 zile în adăpost, cheltuielile fiind suportate de la bugetul oraşului, din bani publici…

   Raspunde
 2. vasilache

  mergeti in drum spre blebea pe la linia ferata si pe la grajduri si o sa vedeti cati caini sunt ,nu poti trece seara pe acolo de raul lor:si acolo tot tg neamt este!

  Raspunde
 3. Prepelita marius

  Cereti ajutorul oamenilor.pentru hrana, al magazinelor mari alimentare ca sa va dea mancarea expirata de la ei..
  Si mai lasati cainii sa traiasca. Faceti va pagina pe fb si poate ii dati spre afoptie

  Raspunde
 4. Alex

  Cui îi sunt dragi animalele, nu are decât să le ia acasă. Si eu le iubesc, am și eu un câine, dar atâta timp cât stau pe strada si pun viața oamenilor in pericol, consider ca trebuiesc eutanasiați toți.
  Bine că vă preocupa javrele de câini și se fac mitinguri pentru ca să aibă adăposturi, in schimb de oamenii care stau prin canale si pe strazi nu va pasă. De copiii abandonați prin spitale nimeni nu zice nimic.
  DESPRE AVORTURI CARE SUNT CELE MARI OMORURI NIMENI NU ZICE NIMIC. Asta este crima cea mai mare care ar trebui să vă preocupe.
  Aia trăiesc de pe o zi pe alta.
  Minți bolnave si umanitate de rahat.
  Mâine poimâine, o să ieșiți să faceți miting și pentru cuplurile homosexuale.
  PROMOVAM DOAR CE ESTE RAU, CE ARE VALOARE SE PIERDE.
  NU ESTE FRICA DE DUMNEZEU

  Raspunde
  1. Petru

   Bravo Alex! Cata superficialitate in lume…! Hai sa strangem mancare pt maidanezi, iar pt batrani, pensionari…etc ,nu e cazul! Copiii sunt abandonati, in schimb judecam actiunea de eradicare a pericolelor pe 4 picioare!

   Raspunde
 5. Mxzibit1989

  Ba ce gandire ai ba baiatule batrani trebuiesc ajutati de societate si caini la fel sunt doua lucruri diferite dar ce sa zic la o gandire inapoiata ca a unora si inca ceva vezi ca omul mai musca mana care.l hraneste pe cand un caine ii dau o data de mancare il cuceresti ba unii sintre voi ar trebui sa fiti caini pe alta lume si sa zica si altcineva la fel de voi oameni nenorociti care se vand pe 3 monede si vorbim la general ca aia care intradevar au suflet in ei sunt tot mai putini e usor sa judecam tot ce misca dar sa ne gandim ca omul e mai crimanal decat animalul

  Raspunde
 6. Petru

  Ba baiatule, cand vei avea copil muscat de cainii maidanezi, hraniti inclusiv de mine, la m-uri la autogara, sa deschizi gura. Momentan fa un bine la un batran, pensionar etc, dupa ce teemini cu ei, ia in ingrijire si maidanezii. Asta e prioritatea.

  Raspunde
  1. Alina

   Prioritar e ca populatia sa fie educata !!!Sunt foarte multe persoane care lovesc ,cainii fara ca acestia sa le faca ceva !Am vazut!!Asa ca mai intai,hai sa educam copiii sa invete ce inseamna si iubirea fata de animale si sa nu ne mai miram ca un caine musca,pentru ca e tot din vina omului !

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *