Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 20 octombrie 2018
  • :
  • :

Târgu Neamț: Cabinetele medicale școlare încearcă să ia note de trecere

Primarul orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa, împreună cu responsabilii din Primărie au inspectat marți, 8 ianuarie, cabinetele medicale din toate unitățile de învățământ.

Vizita neanunțată a avut drept scop evaluarea stării acestora și a necesarului de dotări și lucrări de modernizare.

Potrivit edilului, situația nu e tocmai roz peste tot.

„Am fost la toate cabinetele medicale școalare din Târgu Neamț. Sunt extrem de mulțumit de cabinetele de la Colegiul Național Ștefan cel Mare și de la Colegiul Tehnic Ion Creangă, unde nu am constatat lipsuri, iar totul arată impecabil.

Nu același lucru pot spune despre celelalte cabinete, și aici mă refer în special la Liceul Vasile Conta, dar și la Școala din Humulești, Școala nr.2 și Grădinița nr. 1. Sunt nemulțumit de aspectul acelor încăperi, unde elevii și preșcolarii intră pentru a primi asistență medicală atunci când este cazul. În urma vizitei, conducerile acestor unități de învățământ au fost înștiințate în scris privind problemele constatate și au la dispoziție o lună pentru a le remedia. Trebuie să facă investiții de îndată, și aici mă refer la mobilier, pat pentru consultații și tarchet pentru pardoseală”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Anual, administrația publică locală alocă bani unităților de învățământ, dar se pare că nu e suficient. „Pe lângă fondurile alocate de Primărie pentru investiții în școli, există și alte sume de care dispun unitățile de învățământ și care ar putea fi folosite pentru modernizarea acestor cabinete”, ne explică edilul.

Dotarea cabinetelor medicale școlare presupune moblier, canapeaua de consultație, taliometre (dispozitive de măsură, control și diagnostic), optotipuri (tablouri tip cu litere sau cifre de forme și dimensiuni bine definite, destinate controlului vederii – n.r.), dulapul de medicamante, cântar etc.

Precizăm că, în toate cele 6 cabinete medicale școlare, există câte 1-2 asistenți medicali în permanență. De asemenea, sunt angajati doi medici generalişti. Astfel, se asigură asistență medicală pentru toți elevii și preșcolarii care sunt cuprinși în învățământul preuniversitar din Târgu Neamț.

În orașul de sub Cetate, există și un cabinet stomatologic școlar, situat la etajul I în Policlinică. „În urmă cu doi ani, am achiziționat un scaun modern, dar urmează să facem și alte investiții în cel mai scurt timp posibil. Ne-am propus să ridicăm acel cabinet la standarde europene (tarchet, mobilier, etc) Din punct de vedere al dotărilor medicale, corespunde normelor. Trebuie să îl modernizăm însă, ca și aspect”, ne-a precizat primarul Daniel Harpa.

Acolo, orice elev beneficiază de gratuitate, cu adeverință de la medicul școlar.

Andreea Trăsnea
Un comentariu la “Târgu Neamț: Cabinetele medicale școlare încearcă să ia note de trecere

  1. Alex

    Domnule primar cand intra la verificat si acele parcari de domiciliu care sunt facute pe trotuar sau cum sunt facute pe Cuza Voda unde sunt facute si in fata intrarii in bloc sau la intrarea in curte??? Iar in spate la Central unde se poate amenaja cu adevarat o parcare e lasata in paragina. Sau a fost japca de a lua banii cetatenilor cu investitii minime??
    Sa nu uitam si de varificatul gunoailor dintre blocuri, cainii maidanezi??

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *