Elevii și comunitatea locală, câștigători ai concursului „Frumusețea naturii, în mâinile copiilor”

0

Elevii din Târgu Neamț dau comunității locale o lecție care merită ținută minte și pusă în practică.

În cadrul concursului interșcolar „Frumusețea naturii, în mâinile copiilor” inițiat de Primăria orașului, echipe de elevi de la toate școlile din Târg și-au pus imaginația la contribuție pentru a găsi cele mai inedite idei de amenajare a spațiilor verzi, apoi au transpus cele imaginate în realitate.

Zile întregi au muncit pentru realizarea unor spații verzi în mediul urban, zone care să bucure ochiul trecătorului, iar ce-a ieșit din mâinile lor e… greu de crezut și incredibil de minunat.

Vineri, 20 octombrie, juriul (Rocsana Josanu- președinte juriu, director al Direcției Județene pentru Cultură Neamț, Vlad Angheluță- director al Direcției de Asistență Socială a orașului, Ionuț Gugiu- director al Casei Culturii, Iustina Miltiade- peisagista orașului, Cezar Cojocaru de la Compartimentul Investiții) a mers în teren pentru a verifica proiectele realizate de către elevi.

Misiunea comisiei nu a fost una tocmai ușoară, fiecare colțișor creat de elevi pentru comunitate fiind unic, lucrat cu migală și suflet. În urma deliberării, clasamentul arată așa:

Locul I: echipa de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” și echipa de la Școala Domnească nr.2

Locul II: echipa de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și echipa de la Liceul „Vasile Conta”

Locul III: echipa Școlii nr. 3 „Ion Creangă” din Humulești

Juriul a punctat creativitatea artistică îmbinată cu încadrarea în peisajul urban a amenajării realizate de elevi, alegerea speciilor de plante (calitatea și diversitatea lor), ideile inedite și contribuțiile deosebite.

„A fost mai mult decât mă așteptam! Proiectele au fost foarte bine elaborate și muncite. Copiii s-au implicat foarte mult și le-a plăcut această provocare. Am apreciat în mod deosebit creativitatea și munca propriu zisă pe care au depus-o. Tocmai de aceea, și rezultatele jurizării noastre au fost pe măsură.

Cred că vor fi mulțumite echipele implicate. Îi felicităm pe toți elevii, pentru că merită! Sper ca și la celelalte ediții ale proiectului să participe copiii la fel de preocupați de amenajarea spațiului urban”, ne-a spus Rocsana Josanu, președintele juriului.

La blocurile din Zona gării, spatiul verde amenajat de echipa de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” cuprinde un trenuleț din lemn, încărcat cu flori, o bicicletă și multe alte minunății:

În fața CPU al Spitalului Orășenesc, spatiul amenajat de echipa Școlii nr. 2 este un colț de toamnă:

În zona blocurilor de vizavi de Primărie, elevii de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” au realizat asta:

În zona Gării, echipa de la Liceul „Vasile Conta” a venit cu următoarea idee de amenajare:

Tot în zona gării, și elevii Școlii nr.3 „Ion Creangă” din Humulești au amenajat un spațiu verde:

„Felicitări tuturor elevilor implicati și profesorilor coordonatori! Premierea are loc pe 30 octombrie, urmând să stabilim data când veți merge în excursiile câștigate. Vă mulțumesc din suflet pentru implicare! Mi-ați demonstrat atât mie, cât și tuturor tîrgnemțenilor că, împreună, putem schimba imaginea orașului!”, transmite primarul Daniel Harpa.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate