Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 19 iunie 2018
  • :
  • :

Târgu Neamț: Ninsoare, viscol, ger… administrația publică locală rezistă!

După două zile în care vântul puternic a spulberat și troienit zăpada, astăzi, 9 ianuarie, viscolul s-a mai potolit, iar munca oamenilor și a utilajelor de deszăpezire n-a mai fost în zadar.

La ora 6.00, stratul de zăpadă măsura 15 cm, potrivit datelor oferite de Instituția Prefectului. Tot la ora 6.00, utilajele de deszăpezire din dotarea Primăriei Târgu Neamț erau demult pe traseu, degajând zăpada de pe carosabil.deszapezire-targu-neamt

„S-a acționat în ritm alert și se acționează în continuare, atât de străzile principale, cât și pe cele secundare. Amintesc că este primul an în care am acționat doar cu utilajele noastre: două autogradere, un buldoexcvator,  un ifron si un camion.

În perioada de cod galben de viscol și ninsoare, toți angajații Primăriei au fost pe drumuri pentru a asigura condiții optime de trafic, în ciuda gerului de afară. Sunt mulțumit de modul în care au acționat, sub coordonarea viceprimarului Vasile Apopei și, prin intermediul dumneavoastră, le mulțumesc pentru profesionalism.

Avem utilaje, combustibil și muncitori. Referitor la comentariile răutăcioase din mediul online, locuitorii orașului trebuie să înțeleagă că nu se putea acționa mai mult decât am făcut, în condiții de ninsoare și viscol puternic”, ne-a spus primarul Daniel Harpa.

Potrivit sursei citate, astăzi (n.r.- 9 ianuarie) Primăria Târgu Neamț a suplimentat forțele din teren cu alte patru utilaje închiriate, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții optime și să fie deszăpezite cât mai rapid posibil zonele dintre blocuri și toate străzile secundare.

Dacă zăpada este scoasă de pe carosabil de angajații primăriei și SVSU, de trotuare și alei se ocupă angajații de la Eurosal Trade SRL, conform contractului cu Primăria. Pe centrul orașului, pietonii circulă în condiții bune, iar angajații firmei s-au ocupat astăzi de străzile secundare și parcuri, astfel încât oamenii să nu mai „înoate” prin troiene.

Locuitorii orașului au la dispoziție două numere de telefon  0740 569 414 – ofiţerul de serviciu al Poliţiei Locale și 0233 661 115 -TELVERDE disponibil gratuit), la care pot suna pentru a cere intervenția utilajelor de deszăpezire. Ofițerul de serviciu primește apeluri în permanență, după care transmite sesizările către cei aflați  în teren.

„Am primit zeci de apeluri prin TelVerde, deși este primul an în care funcționează acest serviciu. Mulțumim celor care ne sună, ne ajută să prioritizăm zonele unde e nevoie de intervenție rapidă.

În funcție de situație, Poliția Locală este prezentă pe străzile orașului alături de SVSU și Eurosal, pentru decongestionarea traficului sau blocarea străzilor, astfel încât utilajele să poată interveni”, ne-a precizat Florin Tofan, șeful Serviciului Poliția Locală.

Tot Poliția Locală monitorizează traficul rutier cu ajutorul sistemului de supraveghere video. Pe timp de noapte, sunt patrule mixte, în colaborare cu Poliția Națională.

Până în prezent, majoritatea problemelor cauzate de condițiile meteo nefavorabile au fost rezolvate.

„În acest moment, nicio rută de pe raza orașului nu este blocată. Noi intervenim în toate zonele, prioritare fiind drumurile unde au fost sesizate probleme. De exemplu, pe strada Griviței, avem oameni care fac dializă. Viața lor se bazează pe intervenția noastră. Și zonele periferice sunt afectate, zăpada fiind viscolită. Duminică (8 ianuarie) s-a impus restricționarea traficului pe centura orașului, unde utilajele de deszăpezire nu făceau față din cauza viscolului. În prezent, șoseaua de centură este practicabilă.

Utilajele de deszăpezire au plecat spre Blebea- str. Prundului si fundăturile din oraș, după care vor deszăpezi în Humuleștii Noi. Astăzi am solicitat de la ECO un utilaj de dimensiuni reduse, care facilitează deszăpezirea în zona dintre blocuri.

Mâine sper că vom finaliza deszăpezirea în fiecare colțișor al orașului,  inclusiv  trotuarele, pentru accesul la școli si spital”, informează viceprimarul Vasile Apopei.

 

Cât despre locurile de parcare, CIVITAS (operatorul serviciului Parcări, societate subordonată Primăriei) s-a ocupat de deszăpezirea acestora, acolo unde cetățenii au eliberat spatiul. De asemenea, s-a scos zăpada și din piața agroalimentară.

De asemenea, la Centrul Sfânta Teodora, persoanele fără adăpost sunt primite în regim de urgență. Aici li se oferă cazare temporară, mâncare și asistență medicală.

În ciuda zilelor de iarnă grea, la fel cum erau toate odinioară, deszăpezirea în orașul Târgu Neamț pare să se realizeze fără prea mari sincope. Administrația publică locală și societățile cu care colaborează s-au mobilizat și acționează cu profesionalism, încercând să câștige lupta cu viscolul, ninsoarea, gerul și cu oamenii veșnic nemulțumiți.

Andreea Trăsnea
Un comentariu la “Târgu Neamț: Ninsoare, viscol, ger… administrația publică locală rezistă!

  1. brustureanu

    articolul este bun dar deszapezirea este proasta, numai str stefan cel mare este curata cat de cat , stazile secundare sunt jalnice , zapada afanata , necuratata , un adevarat curaj sa circuli pe ele , pacat ca la noi sa intervenit cu incetinitorul , se putea face mai mult dar bag sama tot ne culcam pe ureche !!! vom vedea maine 10 01 2017 ce branza se va face !!!! aporopo .. patinuarul din fata Adormirii cand dracu va disparea , sta exact unde nu trebuie , proasta inspiratie cine a aprobat asa ceva !!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *