Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 17 decembrie 2018
  • :
  • :

Trei ani de când Mișu Câmpeanu a trecut la cele veșnice

Astăzi, 11 martie, se împlinesc trei ani de când orașul Târgu Neamț a pierdut un om drag și valoros: Mihai Gafton Câmpeanu.

Nu există târgovet care să nu fi auzit de Mișu Câmpeanu.

Era iubit și respectat de mai toată urbea de sub Cetatea Neamțului.

Un consilier local cinstit, care s-a zbătut pentru binele comunității, care nu a uitat de ce face parte din legislativul târg-nemțean. Un artist îndrăgit, care a făcut istorie pe plan local cu formația de muzică Cardinal.

Mihai Gatfon Câmpeanu s-a născut pe 29 august 1957 și a absolvit Liceul de Industrializare a Lemnului, fiind de profesie tehnician forestier. A cântat de la vârsta de 7 ani la acordeon, apoi la chitară, iar de la 19 ani a înveselit târgoveții cu vocea sa.

Ca reprezentant al județului Neamț, a obținut locul I la Faza interjudețeană Cântarea României.

sursa foto: facebook M.C.

A reprezentat România la Festivalul Crizantema de Aur de la Chișinău.

Mișu Câmpeanu s-a considerat un artist liber profesionist și a compus 20 de melodii, printre care și Cântec orașului meu (melodie considerată imnul orașului Târgu Neamț). Era pasionat de muzică, de poezie, de cultură.

Și-a iubit orașul și a luptat pentru promovarea culturii și a tradițiilor locale.

Generații de miri și nuntași au dansat pe muzica cunoscutei formații Cardinal, al cărei fondator și membru a fost Mihai Gafton Câmpeanu.

A fost unul dintre puținii târgnemțeni care s-au implicat activ în viața culturală a urbei, chiar și înainte de a fi consilier local (2011- februarie 2015).  Din păcate, multe dintre visele și proiectele lui au rămas nefinalizate,

Suferise un atac vascular cerebral cu câteva minute înainte de ședința C.L. Târgu Neamț din 27 februarie 2015, iar la 11 martie, în același an, Dumnezeu l-a chemat la El, în Ceruri.

Regretatul Mișu Câmpeanu a fost numit, post-mortem, cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț, în semn de recunoaştere pentru întreaga carieră artistică şi pentru implicarea activă în viaţa culturală a oraşului.

Mihai Gafton Câmpeanu (n.28.08.1957 – d.11.03.2015) va rămâne veșnic în inimile târgoveților săi. Odihnească-se în pace!

ziar piatra neamtUn comentariu la “Trei ani de când Mișu Câmpeanu a trecut la cele veșnice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *