(VIDEO) Prietenie însemnată pe sticlă de elevii de la CSEI Târgu Neamţ şi de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”

0

Copilul se naște curios de lume și nerăbdător de a se orienta în ea.

George Călinesu

„Pensonul fermecat” e numele unui proiect de parteneriat educațional  prin intermediul căruia elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț au legat în culori o frumoasă prietenie cu elevii speciali de la Centrul pentru Educație Incluzivă (C.S.E.I.) Târgu Neamț.

În cadrul activităților, zece elevi cu cerințe educaționale speciale (c.e.s) au deslușit tehnici de lucru în pictura pe sticlă, ajutați fiind de zece elevi voluntari de la seminar.

Mai mult decât atât, împreună, au reușit să creeze niște picturi superbe, cele mai mari realizate vreodată la unitatea de învățământ, cu dimensiuni de aproape 1 metru pătrat. Asta fiindcă, pe lângă culoare, au pus pe sticlă și frumusețea sufletelor lor inocente.

Picturile pot fi admirate acum holul C.S.E.I. Târgu Neamț. Prezintă personaje din povești și din desene animate, insuflețite parcă de obiectivele atinse în cadrul acestui proiect. „Pensonul fermecat” a facilitat petrecerea timpului liber între copii cu cerințe educaționale diferite, iar la final elevii voluntari au rămas prieteni cu elevii speciali.

Cuvintele nu sunt mereu suficiente pentru a descrie sentimentele stârnite în inimile participanților, așa că vă invităm să vizionați următorul material video:

Proiectul de parteneriat educational „Pensonul Fermecat” a fost coordonat de către prof. Mariana Dănilă, prof. Mariana Istrate și prof. Lucia Oltianu de la C.S.E.I. Târgu Neamț, cu sprijinul Marianei Cozma-directorul unității școlare, și de către profesorii Călin Rudeanu și Dan Țârdea de la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”- Mănăstirea Neamț.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate