Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 19 iunie 2018
  • :
  • :

Vremea neprielnică și coșurile de fum, trei incendii într-o singură zi!

Numai luni, 9 ianuarie, pompierii târgnemțeni au intervenit pentru stingerea a trei incendii, toate izbucnite la imobile din cauza coșurilor de fum necurățate sau neprotejate termic față de materialele combustibile din jur. Din fericire, incendiile au fost soldate numai cu pagube materiale, însă, acestea pot fi soldate și cu pierderi de vieți omenești.cos-de-fum

  • La ora 08.44, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la acoperișul unei locuințe din localitatea Tîrgu Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia au ars aproximativ 2 mp din planșeul locuinței.

Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  • La ora 14.57, un alt apel la 112 anunța că izbucnirea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din Țibucani.  La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum.

Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat de funingine.

  • La ora 20.31, alți oameni sunau pentru a cere intervenția salvatorilor. De data aceasta, au anunțat producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Curichiștea, comuna Grumăzești. La locul evenimentului s-au deplasat 5 subofiţeri cu 1 autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din interiorul sobei și a coșului de fum.

Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat de funingine.

iese-fum-pe-hornÎn vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, cetățenii trebuie să acorde mai multă atenție și să respecte următoarele reguli de prevenire a incendiilor:

— asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;

— verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

— coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

— coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);

— se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *