În căutarea timpului pierdut (și a capitalului uman autohton)

3

Dacă  studenții plecați  din județul Neamț s-ar întoarce acasă pentru a dezvolta activități proprii sau pur și simplu pentru a trăi și munci într-o zonă cu poluare redusă, ar însemna pentru noi, ecologiștii, mai mult decât o adeziune la PER.

Motivați de lipsa dezvoltării economice naționale uniforme absolvenții de studii superioare aleg să lucreze în București sau în străinătate. Fenomenul ar trebui să reprezinte un motiv de îngrijorare justificată pentru fiecare nemțean și privit ca un dezechilibru cu efecte egale  războiului. În fapt, trăim rezultatele unor politici naționale gestionate greșit a căror prime amprente de erodaj social au devenit vizibile.

Înaintea unei diferențe de vârstă între politicienii existenți și studenți există o diferență de ideologie în privința strategiilor de țară și a măsurilor față de mediul înconjurător.

Deciziile pentru conservarea pădurilor sunt tergiversate, iar natura nu poate fi salvată prin promisiuni, taxe viitoare sau creșteri de pensii. Cum tinerii nu ar accepta un impozit pentru deținerea telefonului mobil, la fel este și atitudinea în fața deciziilor cu efect degradant la orice nivel. Moda europeană de a trece de la proteste la petreceri și invers a arătat faptul că angrenajele hipnoterapiei maselor funcționează și în est, iar aspectele de reală îngrijorare sunt minimalizate . Prin asemenea mișcări nu pot avea loc transformări politice, iar scopul lor este doar de a lansa un grup fad de politicieni inventați în ideea reglării problemelor prezente.

Caruselul schimbărilor din ultimii 30 de ani ascunde în spatele unor proiecte irealizabile un tablou social dramatic, având ca element principal  segmentul populației îmbătrânite și vulnerabile, facil de manipulat.

Inducerea de mesaje cu scop electoral sub pretextul informărilor influențează în mare măsură exercitarea drepturilor civice în momentul de față.

Privind în istoria României acțiunile foștilor  lideri este vizibil faptul că în cazul actualilor făptuitori de istorie nu poate fi vorba despre atavism politic.

Cu toate acestea, atunci când nu luptăm cu implicare totală pentru ce ne dorim, nu trebuie să regretăm ce am pierdut.

Noi, oamenii, avem o misiune fără sfârșit- cea a protejării mediului înconjurător. Natura ne poate oferi mai mult decât ne imaginăm, însă trebuie respectată!

Ioan Crîșmariu & Iulian Curelaru PER Neamț

3 Comentarii
  1. iobag spune

    poesii …au scris eminescu …alecsandri…..cosbuc ..blaga….si ha.ha.
    citi altii.
    DACA doriti sa aveti un mesaj cit de cit acceptabil pentru citItorii
    acestei publicatii…CENZURATA….ARANJATA…COAFATA..RUJATA
    S.A.M.departe si aveti acces la publicare in acest ziar…
    informati cititorii ..ca decit ..ARGAT LA UN CHIAUR…..MAI BINE
    O ASOCIERE CU UN CALIC…DE NIVELUL PROBABIL al d.vs..

    1. Andreea Trăsnea spune

      Acceptăm să publicăm comunicate de presă de la orice partid politic. Așteptăm să fim invitați la conferințele lor de presă, indiferent de culoare. Din păcate, asta nu s-a mai întâmplat de ani buni. Doar PSD, și acum PER, mai dau câte un semnal. În rest, PNL, USR și care or mai fi, rar au ceva de spus la nivel local, și mai rar ne contactează pe noi. Din păcate.

    2. Denisa spune

      Cum e să te bagi în seamă când nu te bagă nimeni😊 Ai mușca din PSD-iști, dar sari la gâtul ăstora cu ecologia,că au pus un panou ’’nu călcați iarba’’ scris frumos. Împarți oamenii în chiaburi și calici și folosești o ortografie de preșcolar. Ghici cine e? Răspunsul nu se găsește în topul Forbes Tg. Neamț, ci la intrare în oraș. Suferi probabil de o formă de invidie generală amestecată cu ipocrizie și nu faci altceva decât să scoți la suprafață esența din sufletul de iobag(ă) frustrat(ă) de absolut orice. Se vede că ți-a trecut vremea…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate