„Voi rămâne mereu cu Tîrgu-Neamț în suflet şi cu tîrgnemțenii în inimă”

2

Luni, 29 aprilie a.c, în ședința de Consiliu Local din Tîrgu-Neamț, primarul Daniel Harpa a dat citire scrisorii de adio a consilierului local PSD, Dan Andrușcă, numit recent consilierul ministrului delegat al energiei, Constantin Niță. Scrisoarea a fost adresată către toți colegii din Consiliul Local.DSCN4060

Stimați colegi, dragi prieteni

Mă despart de dumneavoastră cu inima împăcată că am făcut tot ce am putut pentru a moderniza orașul nostru, pentru a face din Tîrgu-Neamț un exemplu de dezvoltare economică şi administrativă. Alături de dumneavoastră am început să construim imaginea unui oraş modern pe care întregul județ îmi doresc să-l privească cu admiraţie în viitorul apropiat.
Regret enorm că nu am putut duce la bun sfârşit tot ceea ce mi-am propus, dar plec din funcţia de consilier local cu speranţa că veţi rămâne uniţi în jurul ideii Tîrgu-Neamț, oraș european şi cu convingerea că traseul ascendent al acestui minunat oraş nu mai poate fi oprit.
Activitatea mea de consilier local și membru al Comisiei Buget – Finanțe, s-a desfășurat în baza atribuțiilor stabilite prin legea privind statutul aleșilor locali, participând la toate dezbaterile din cadrul ședințelor din cadrul legislativului local, dar și din cadrul comisiilor de specialitate. Atât în ședințele de plen, cât și în cele de comisie, intervențiile mele au fost în spiritul legii, dar nu în ultimul rând, în interesul cetățenilor.
În perioada de consilier local am participat la mai multe întâlniri cu cetățeni din toate categoriile sociale, în care le-am preluat problemele cu care se confruntă, dar în același timp am încercat să mă implic și personal în probleme individuale. De asemenea, cu sprijinul colegilor, al primarului Daniel Harpa, am conceput câteva proiecte de hotărâri aflate în faza incipientă, care să se muleze pe problemele reale ale comunității, acestea urmând să fie supuse aprobării Consiliului Local.
În calitate de reprezentat din partea Consiliului Local în Adunarea Generală a Acționarilor de la Stațiunea Băile Oglinzi, am informat reprezentanții majoritari ai SIF Transilvania despre interesul noii administrații locale pentru dezvoltarea stațiunii, care din punctul meu de vedere poate fi pilonul principal în dezvoltarea turistică a orașului Tîrgu-Neamț, având în vedere proiectul de investiție de peste 18 milioane de euro. Am informat toți acționarii Stațiunii Oglinzi despre investițiile pe care Consiliul Local le-a aprobat în ședința din data de 15.03.2013: realizarea stației de epurare și a canalizării din zona Băilor Oglinzi, investiție de peste un milion de euro, cu finanțare de la Guvern prin HG 577, investiție pe care vrem să o realizăm anul acesta, deoarece dorim dezvoltarea cât mai rapidă a zonei din punct de vedere turistic și atragerea a cât mai multor investitori.
În aceeași perioadă a mandatului de consilier local, am participat alături de dumneavoastră, la o serie de manifestări cultural-artistice, dedicate Zilelor Orașului, Zilele Cetății Neamțului, Sărbătorilor de iarnă, și cu voia dumneavoastră, voi participa cu mare drag și de azi înainte , în limita timpului disponibil din postura de consilier al ministrului Energiei.
Fără a face bravadă, pot mărturisi, că mi-am desfășurat activitatea de ales local în interesul și sprijinul tîrgnemțenilor.
Nu pot să nu reamintesc și faptul că am fost, sunt și voi fi onorat că am făcut parte din acest Consiliu Local, în care se regăsesc oameni de ispravă, de omenie cu caracter, cu principii, moralitate. Colegi bine pregătiți din punct de vedere profesional, cu care am avut privilegiul să dezbat teme administrative specifice orașului nostru.
Din noua mea funcție, vreau să asigur atât cetățenii orașului Tîrgu-Neamț, cât și colegii, că atribuțiile mele în ministerul Energiei se referă la mai multe proiecte printre care inclusiv cele energetice legate de județul Neamț. Avem la nivelul acestui județ mai multe puncte extrem de importante pentru acest domeniu, numai dacă ne gândim la micro-hidrocentralele existente. Îmi propun ca tot ceea ce există la nivelul județului Neamț, ca și resurse naturale să aducă beneficii comunităților locale. Voi încerca să servesc cât mai mult interesele locale și voi căuta să promovez județul Neamț în contactele mele cu potențailii investitori în domeniul energetic. Împreună cu aceștia, trebuie elaborat un plan strategic și un program de măsuri care să aibă la bază utilizarea eficientă a resurselor energetice locale și atragerea unor surse externe.
În încheiere, doresc să mulţumesc colegilor şi tuturor cu care am lucrat întotdeauana cu gândul la binele şi dezvoltarea orașului Tîrgu-Neamț.
Voi rămâne mereu cu Tîrgu-Neamț în suflet şi cu tîrgnemțenii în inimă”,
Al dumneavoastră, Dan Andrușcă

Primarul orașului dar și parte dintre colegi și-au exprimat bucuria și respectul pentru noul Ministru al Energiei.

„Îi doresc mult succes și multă putere de muncă. Mă bucur pentru el, a fost și este un om deosebit și am convingerea că va sprijini orașul atunci când va fi nevoie”, primarul Daniel Harpa

„Îi urez mult succes în activitate și sper să nu ne uite și îl aigur de tot sprijinul nostru în tot ceea ce va face”, Mișu Câmpeanu

„Din punctul meu de vedere este și o pierdere și un câștig. O pierdere pentru că a plecat, era un coleg extraordinar, un câștig pentru oraș, pentru că prin noua postură pe care o are poate și sunt convins că ne va ajuta cu tot ce poate”, Apopei Vasile

„Am colaborat foarte bine cu el, îmi pare rău pentru faptul că ne-a părăsit, dat totodată mă bucur pentru plecarea lui pentru că face bine comunității noastre, a fost un om foarte hotărât, demn pe care te puteai baza și ca atare îmi doresc ca și ceilalți colegi să-i urmeze principiile de viață”., Marian Mihaela

„Cu toată stima și respectul pentru colegul nostru, a fost un om deosebit, un bun gospodar, îl respect și vreau să rămână același om, același tîrgnemțean și să nu uite niciodată de unde pleacă”, Bălțătescu Viorel

Marilena STURZU

2 Comentarii
  1. Bogdan spune

    XXXXX CENZURAT ADMIN
    ADMIN:Va rugam sa veniti cu dovezi in sprijinul afirmatiilor dumneavoastra pe adresa [email protected].

  2. Radu Filip spune

    Felicitari domnului Andrusca pentru noua functie din Minisiterul Energiei si speram sa faca lobby pentru orasul nostru, astfel incata sa aduca investitori la Tg Neamt. Celor care isi baga unghia in gat pentru reusita domnului Andrusca, le spun doar atat> Fiti consecventi, cu bun simt, modesti, de omenie, harnici,preofesionisti, ambitiosi si veti ajunge ca Dan Andrusca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate