Spectacolul medieval „Marele Hronicar al Neamului Românesc”, punctul culminant al Zilelor Cetății – MedievArtFest Târgu Neamţ

0

Sâmbătă, 1 iulie, la Cetatea Neamț a fost pus în scenă spectacolul medieval „Marele Hronicar al Neamului Românesc”, punctul culminant al Zilelor Cetății – MedievArtFest Târgu Neamț.

Evenimentul a fost unul cu totul special, fiind implicate direct zeci, dacă nu sute de persoane, călăuzite de un singur scop: inducerea publicului într-o poveste medievală. Un basm de altădată cu domnițe și cavaleri, de un înalt nivel artistic, tehnic și educațional, producție marca Liviu Pancu- regizor, director artistic al MedievArtFest Târgu Neamț și director al Teatrului „Scena” din Târgu Mureș.

Spectacolul extraordinar a îmbinat arta actoriei cu muzica, dansul și luptele medievale.  Zidurile fortificației medievale de pe Culmea Pleșu au fost însuflețite prin prezența a numeroase ordine cavalerești și trupe de dans medieval: Ordinul Cavalerilor Lup – Târgu Mureș, Ordinul Scutierilor de Muhlbach, Ordinul Cavalerilor din Carpați, Străjerii Cetății Neamțu’, Lăncierii de Ardud, Garda de Mureș, Garda Cetății Deva, Garda de Muhlbach, Arcașii Cetății Deva, Arcașii Lupi de Mureș, Stegarii de Mureș, trupa de dans medieval „Domnița Ruxandra” din Târgu Neamț, Lupii de Foc Mureș.

În ambianța sonoră extrem de plăcută creată de Filarmonica de Stat și trupa Medieval Corbu și Zburătorii, în incinta Cetății Neamț s-a scris o pagină de istorie. Materialul video vă stă la dispoziție mai jos. Nu am putut surprinde emoția momentului în totalitate, dar vă garantăm că timpul petrecut vizionând  înregistrarea acestui spectacol medieval extraordinar nu e unul pierdut. Ba dimpotrivă, veți fi purtați într-o călătorie de neuitat:

Spectacolul medieval „Marele Hronicar al Neamului Românesc” a fost organizat printr-un parteneriat între Primăria orașului Târgu Neamț, Complexul Muzeal Județean Neamț și Fundația Culturală „Ion Creangă”.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate