Târgu Neamţ, albastru pentru conştientizarea autismului

0

Te invit să vezi lumea prin ochii mei. Își schimbă forma, își schimbă dimensiunea. Nu e tocmai lumea pe care o vezi tu. Dacă ai găsi un mod de a vedea ce e în mintea mea, poate m-ai înțelege!…

Asta a fost invitația lansată de „Căsuța cu Miracole” – asociația părinților copiilor cu dizabilități din Târgu Neamț, la care au răspuns afirmativ numeroși prieteni, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.

În seara de luni, 2 aprilie, s-au adunat în fața Casei Culturii din Târgu Neamț, clădire îmbrăcată în lumini albastre cu această ocazie. S-au înarmat cu zeci de baloane și sute de flyere cu mesaje menite să sensibilizeze opinia publică referitor la un altfel de mod de viață- autismul.

Împreună, au pictat un tablou albastru- culoare aparte ce simbolizează lupta continuă și neobosită a persoanelor diagnosticate cu autism și a familiilor acestora.  Li s-au alăturat în acest demers și viceprimarul Vasile Apopei, citymanagerul Geanina Fedeleș și Octavian Bărbuleț- consilier personal al președintelui Consiliului Județean Neamț.

Ziua Conștientizării Autismului a fost marcată frumos la Târgu Neamț. Cu o mână de oameni sinceri și cu speranța că, încet- încet, comunitatea locală va deschide larg ochii și va observa cât de multe au de oferit cei cu tulburări de spectru autist, suflete înzestrate de Dumnezeu că nişte abilităţi nemaipomenite.

Cu o zi înainte, Asociația „Căsuța cu Miracole” a organizat și un marș de solidaritate, la care s-au alăturat și tinerii Puzzle OptimEast.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate