„CREANGĂ… LA EL ACASĂ”- CTIC Târgu Neamț organizează cea de-a IX-a ediție

0

An de an, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” (CTIC) din Târgu Neamț cinstește numele marelui povestitor din Humulești și îi promovează așa cum se cuvine opera literară lăsată moștenire neamului românesc.

În perioada 16-17 aprilie,  unitatea de învățământ organizează cea de-a IX-a ediție a Concursului Național cultural-artistic „CREANGĂ… LA EL ACASĂ”.

Scopul acestui concurs este de a pregăti elevii pentru provocările vieții, vizând în special plăcerea de a citi, abilitatea de a comunica și cultivarea gustului estetic. Proiectul s-a născut din dorința de a contribui la îmbogățirea spirituală a elevilor. Curiozitatea, înțelepciunea și nerăbdarea lor dovedesc că, dincolo de timpul nerăbdător cu oamenii, încă mai avem nevoie de Creangă, pentru că humuleșteanul nostru nu înseamnă pentru noi doar spiritualitate, ci și cultură, talent, omenie, sensibilitate, adică… poporul român, fărâma de dumnezeire a fiecăruia dintre noi.

Ne-am propus, pentru a IX-a ediție, mărirea numărului participanților și extinderea reflectării asupra universului crengian și dincolo de granițele țării”, precizează organizatorii manifestării.

Etapa națională a proiectului „Creangă…la el acasă” cuprinde următoarele secțiuni: Creație literară, Concurs de proiecte „Lumea personajelor lui Creangă”,  Concursul „Cel mai atent Cititor”, Interpretare dramatică și Interpretare artistică.

Fișele de înscriere, pentru fiecare secțiune separate, se pot trimite în perioada 3-13 aprilie, la responsabilii pe secțiuni sau la adresa [email protected].

Activitățile vor debuta luni, 16 aprilie, la ora 9.00, cu primirea invitaților la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”, moment urmat de deschiderea oficială a manifestărilor, rostirea alocuțiunilor invitaților și slujba de pomenire a diaconului Ion Creangă.

Manifestările se vor încheia la marți, 17 aprilie, în jurul orei 17.00, cu festivitatea de premiere a participanților la Casa Culturii din Târgu Neamț.

„Creangă…la el acasă” are și anul acesta invitați de onoare: prof. univ. dr. Cristina-Emanuela Dascălu – prorector Relații Internaționale la Universitatea Liberă Independentă din Moldova (și cetățean de noare al orașului Târgu Neamț), George Brăescu– director al teatrului folcloric din România, prof. univ. dr. Constantin Parascan – președinte de onoare al Fundației „Ion Creangă“ Târgu Neamț, coordonator al Muzeul Literaturii Române de la Bojdeuca din Țicău, Iași (și cetățean de onoare al orașului de sub Cetate), conf. univ. dr. Costin Claudia – Universitatea „Ștefan cel Mare“ Suceava, lector univ. dr. Cosmin- Mihai Iațeșen – Universitatea de Arte „George Enescu“ Iași; lector univ. dr. Laura Bilic – Universitatea de Arte „George Enescu“ Iași; lector univ. dr. Anca Ciofu (Zavaliche) – Universitatea de Arte „George Enescu“, Iași și ing. Ionela Lungu – meșter popular din Humulești.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate