Şoferi încăpăţânaţi la Târgu Neamţ

2

    IMG_0410 Soferii din Targu Neamt nu respecta regulile de circulatie. Pentru unii indicatorul „Oprirea interzisa” nu are nicio valoare. Ignorarea indicatorului ce interzice oprirea autovehicolelor pe strada „Cetatii” a devenit in timp obisnuinta pentru participantii la trafic. Desi exista spatii special amenajate, majoritatea conducatorilor auto prefera, din comoditate, sa isi parcheze masina cat mai aproape de „scara”, fara sa tina cont ca incurca circulatia. In urma autosesizarii, Politia Rutiera din IMG_0408Targu Neamt a reluat o serie de actiuni de monitorizare si control, pentru respectarea normelor de circulatie rutiera. Soferii care vor fi  prinsi incalcand legea, risca doua puncte penalizare si doua puncte amenda, ceea ce inseamna o amenda de 160 de lei. Majoritatea conducatorilor auto amendati pentru incalcarea codului rutier se milogesc in fata agentului de politie pentru a scapa doar cu un simplu avertisment, insa si cei iertati si cei sanctionati revin rapid la vechiul obicei de a parca pe interzis. Scopul acestor actiuni este de a preveni evenimentele rutiere pe drumurile publice.

Viorela Gherasim

2 Comentarii
  1. nicu spune

    Solutia pentru aceasta zona , din fata scolii numarul 2 , ar fi sa se poata permita oprirea si stationarea intre orele 7,00-8.30 , adica orele in care lumea vine sa-si aduca copii la scoala dimineata .
    Dupa masa fiecare e mai relaxat , nu e chiar grabit sa ajunga la serviciu , pentru a avea timp sa-si ia odorul de la scoala.
    Astfel incat , cine stationeaza in afara acestor ore , sa fie sanctionat conform legislatiei in vigoare.
    Trebuie sa gandim cu totii rational si corect , ca fiecare avem copii si trebuie sa-i ducem la scoala (atat in cazul cand e un pic de distanta de scoala , cat si pe vreme mai putin prietenoasa). Traim deasemenea si in secolul vitezei , cand „trebuie” sa facem mai multe lucruri deodata si nu prea avem timp de toate , incat o astfel de deprindere de a pune fundul in masina , a cam devenit o moda a vremurilor noastre. O moda de care nu stiu daca ne vom mai putem debarasa vreodata . De aceea trebuie sa le gasim si o disponibilitate pentru a ordona cat de cat lucrurile , fara a fi doar cu securea in mana , de a taia si amenda ca lumea trebuie sa se conformeze unei chestiuni care nu e direct legata de cetateanul de rand.
    Cei in masura trebuiau sa aiba in vedere ca orice cladire din spatiul public trebuie utilata cu parcare atat pentru angajati cat si pentru vizitatori. Deci , nu trebuie sa fim radicali ci doar rationali in gandire, prin gasirea de solutii de echilibruu in astfel de situatii.
    Ca dupa masa se poate veni pe jos dupa copil , sau eventual sa-si lase parcata masina in alta parte (cu plata de ce nu !) , asta ar fi alta poveste, mai usor de digerat . Dar e si una de acceptat si de inteles , pentru ca e bine sa mai facem si miscare din cand in cand , nu sa ne obisnuim chiar numai cu fundul in masina , pentru ca ne dauneaza la sanatate dar si la buzunar.

  2. Meme spune

    Politistii sunt niste nerusinati si nu isi fac treaba(in general). Pe aceasta strada se parcheaza frecvent. Politistii vin o data la 3 luni si impart amenzi. Concluzia : politistii isi fac treaba cand doresc si cand au chef.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate